Deveta tradicionalna manifestacija „Dani polja“ u Beloj Crkvi (VIDEO)

Dani Polja Bela Crkva

Kompanija „Agromarket“ iz Kragujevca u petak, 15. juna, organizovala je tradicionalne „Dane polja“ u Beloj Crkvi u PIK „Južni Banat“.

Kao i na prethodnim manifestacijama, poslovnim partnerima i poljoprivrednim proizvođačima domaćini su predstavili najnovija dostignuća u oblasti tehnologije proizvodnje, sortimenta, mera hemijske zaštite i ishrane bilja u voćarstvu, vinogradarstvu i sadnom materijalu.

Devete „Dane polja“ kompanije „Agromarket“, ove godine je posetilo više od 150 učesnika, među kojima su bili ratari, voćari, povrtari, zaštitari, razni stručnjaci, ali i prijatelji i poslovni saradnici ove kompanije.

Direktor PIK-a „Južni Banat“, Goran Zabrkić, predstavio nam je modernu hladnjaču, jednu od vodećih tri u Srbiji, ponos ovog poljoprivrednog kombinata:

„Hladnjača je kapaciteta 6500 tona, ulodinamičke atmosfere, sa 2 ekspedita, postoji mogućnost skladištenja 20 vozila koji čekaju na utovar za poznatog kupca. U sklopu hladnjače nalazi se i najsavremenija predklasirka, kapaciteta 10 tona jabuka na sat, gde svaka jabuka dobija svoj kvalitet. Takođe, u hladnjači se nalaze dve linije za pakovanje jabuke, kapaciteta 5 tona na sat po liniji, kao i još jedna linija za pakovanje jabuke, ali u kesicama sa kapacitetom od 2,5 tone na sat. Sve ovo omogućuje da se proizvedeni plodovi prerade, spakuju i isporuče kupcu upravo prema zahtevima koje je ispostavio“ – ističe Zabrkić.

Juzni Banat Hladnjaca

Direktor marketing službe kompanije „Agromarket“ Ivan Krošlak objasnio nam je s kojim ciljem se održavaju ovi Dani polja i kakvu korist mogu da imaju za voćare u Srbiji:

„Agromarket je firma osnovana 1991. godine – već slavimo četvrt veka postojanja – koja je sa obe noge u poljoprivredi. Jedan deo firme se bavi distribucijom repromaterijala za poljoprivredu, a drugi deo direktnom poljoprivrednom proizvodnjom. U taj deo spada i PIK „Južni Banat“, koji se bavi proizvodnjom voća. Imamo i dva doradna centra, koja se bave doradom semenske robe, pšenice i kukuruza, a u sklopu kompanije posluje još jedno imanje, PD „Zaječar“, koje se bavi proizvodnjom voća i ratarskih kultura. Cilj naše kompanije jeste dugoročna saradnja sa poljoprivrednim proizvođačima, koja se unapređuje iz godine u godinu, gde popljoprivrednici u nama vide pouzdanog partnera“ – naglasio je Krošlak.

Dani polja su idealno mesto za druženje poljoprivrednika i razmenjivanje znanja i iskustava, a PIK „Južni Banat“ kao deo kompanije „Agromarket“ je pravi primer da i naša imanja mogu da izgedaju kao evropska, ako se primenjuje puna i pravilna agrotehnika i ako se slušaju preporuke stručnjaka.

Dani Polja 2

 

Slične vesti

Jedan komentar na “Deveta tradicionalna manifestacija „Dani polja“ u Beloj Crkvi (VIDEO)

  1. Jovica

    Nekad su imali najbolju viljamovku u Jugoslaviji.

Prokomentariši vest