Leto na belocrkvanskim jezerima

Bela Crkva jezera

Sezona leta na belocrkvanskim jezerima protiče u uobičejenom druženju sa brojim turistima, ali i Belocrkvanima koji ugrabe po koji slobodan trenutak da se ohlade i zaplivaju.

Vikendom je, kao i svake godine, povećan priliv turista, ali i meštana, pa su plaže na svim jezerima preplavljene posetiocima.

Okolni restorani i kafići rade punom parom i, uglavnom, uspevaju da odgovore zahtevu brojnih  ljubitelja boravka na belocrkvanskim jezerima.

Gradsko jezero Bela Crkva

Takođe, radi škola plivanja,  vaterpolisti vredno treniraju na prostoru Plivačkog kluba, uredno obučavaju i treniraju mališane koji su se opredelili za ovu vrstu aktivnosti.

Škola vaterpola Bela Crkva

Kuriozitet ovoga leta je AKVALEND, letnji kamp za decu na Vračevgajskom jezeru, koji organizuje celodnevne aktivnosti mališanima, ali i obilazak znamenitosti Bele Crkve. U aktivnostima ovog dečijeg  letnjeg kampa uključena su, svake nedelje (7 dana) deca iz cele Srbije.

Kamp Akvalend Bela Crkva

Belocrkvanska jezera, ovoga leta, obiliju (naročito vikendom) turistima iz Rumunije, Beograda, Pančeva, Novog Sada, Vršca, ali i iz drugih krajeva naše zemlje.

I ove godine o bezbednosti svih kupača i posetioca na Gradskom  i Vračevgajskom jezeru brinuće Spasilačka služba.

Slične vesti