Najuspešniji sportisti i sportski radnici Bele Crkve dobili priznanja (VIDEO)

najbolji-sportisti-opstine-bela-crkva

U organizaciji Sportskog saveza opštine Bela Crkva, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva i ove godine dodeljene su nagrade i priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima. Pehari su dodeljeni najboljima u oblasti školskog sporta, sportskim nadama, pionirima, juniorima, kadetima i klubovima.

Pehare i nagrade najboljim sportistima belocrkvanske opštine uručili su član opštinskog veća opštine Bela Crkva Marko Lazarević i predsednik Sporstkog Saveza naše opštine Siniša Marković.

Sportista godine je Dušan Timotijević, iz fudbalskog kluba „BAK“. U novom prvenstvu 2017/2018 prve južnobanatske lige, Dušan je i dalje stub odbrane belocrkvanskog tima, i nakon završenog jesenjeg dela prvenstva FK „BAK“ zauzima prvo mesto, sa 8 primljenih golova na 15 utakmica. Dušan, iako na zalasku igračke karijere, svojim odnosom prema igri, treningu, saigračima i protivniku, predstavlja pravi primer sportiste.

Najbolja ženska seniorska ekipa u 2017 je Karate klub „CBS“, u sastavu Milica Bura, Svetlana Sarapa i Danica Bura, dok je najbolja muška seniorska ekipa – Klub za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“.

Najbolji trener u protekloj godini je Nebojša Ilić – Fudbalski klub „BAK“, a nagrada za životne delo pripala je Đurđev Ozrenu iz šah kluba „Bela Crkva“.

U oblasti školskog sporta nagrađena je ženska ekipa u streljaštvu iz OŠ „Marko Stojanović“ Vračev Gaj, u sastavu Tamara Rajin, Katarina Rankov i Borka Jungić, koja je u 2017. godini pobednik opštinskog takmičenja u streljaštvu, a na okružnom takmičenju zauzela je 3. mesto.

Najbolja muška ekipa u oblasti školskog sporta za osnovne škole je rukometna ekipa OŠ „Dositej Obradović“ Bela Crkva, koja je na okružnom takmičenju osvojila 3. mesto.

Priznanje su dobili i Željana Milojković – učenica „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“, kao i njena košarkaške ekipa „Belocrkvanske gimnazije“ koja je u 2017. godini osvojila 1. mesto na opštinskom prvenstvu i izborila plasman na okružno takmičenje u košarci, na kome je zauzela 3. mesto

U Konkurenciji srednjih škola, najbolji je i Aleksandar Milenković – učenik Tehničke škole „Sava Munćan“ Bela Crkva, član ekipe u futsalu Tehničke škole „Sava Munćan“, koji je sa svojom ekipom u 2017. godini osvojio prvo mesto na opštinskom takmičenju, 1. mesto na okružnom takmičenju i 2. mesto na međuokružnom prvenstvu.

Nagrada za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja ove godine dodeljena je Slobodanu Putnik iz OŠ „Marko Stojanović“ Vračev Gaj.

Slične vesti

Prokomentariši vest