„Škola plus“ istražuje pesničke slike Vaska Pope

Skola Plus Grebenac 1

U okviru projekta „Pesničke slike Vaska Pope – istraživački rad“, podržanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, „Škola plus“ nastavlja da učesnicima projekta predstavi delo Vaska Pope, na njima blizak i razumljiv način, a istvoremeno nastoji da podstakne njihovu kreativnost.

Skola Plus Grebenac 4

Polaznici „Škole plus“ posetili su KUD „Đorđe Košbuk“ u Grebencu, gde su uz zanimljivu priču ljubaznih domaćina, starosedelaca o prošlim danima i podsećanja na detinjstvo Vaska Pope imali priliku da čuju i tradicionalne rumunske pesme. Posebnu draž i ushićenost mladih polaznika izmamili su stari instrumenti koji su bili izloženi, i na kojima su domaćini i zasvirali.

Predsednica „Škole plus“ Jasmina Turturea zahvalila se  predsedniku društva, profesoru muzičke kulture Aleksandru Šainu, što im  je omogućio da podstaknu  raznolikost kulturnog izraza kroz shvatanje značaja bogatstva različitosti.

Skola Plus Grebenac 2

„Projekat reaguje na probleme nedovoljne zainteresovanosti dece i mladih da upoznaju književna dela umetnika. Pošto je književno delo kompleksno, slojevito i mnogoznačno, osnovni cilj našeg projekta je upravo podsticanje novog viđenja, doživljavanja i tumačenja“ – kaže Jasmina Turturea, predsednica „Škole plus“.

Ovo je bila još jedna uspešna prezentacija projekta koji ima za cilj upravo podsticanje novog viđenja, doživljavanja i tumačenja dela jednog od naših najvećih pesnika Vaska Pope, rođenog u Grebencu, selu opštine Bela Crkva.

Slične vesti

Prokomentariši vest