Veče folklora u Kruščici (VIDEO)

Lepota razlicitosti festival igre 2

U organizaciji udruženja Češka Beseda Kruščica i Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine  od 14. do 16. jula 2017. godine  održan  je peti po redu internacionalni i multikulturalni  festival „Lepota Različitosti“.

Nastup folklora u nedelju  16. jula otvorila je Ambasadorka Češke Republike Ivana Hlavsova, a gosti su bili i predsednik Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine dr Jože Sivaček, predsednik  Grčkog nacionalnog saveta Petar Rodifcis, predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević kao i predstavnici Čeških Beseda iz Beograda i Gaja.

Nastupili su foklorni ansambl „Jaro“ iz Češke Republike sa igrama iz Podorlicke oblasti, KUD „Vinogradi“ iz Gudurice sa makedonskim igrama, KUD „Paja Marganović“ iz Deliblata sa rumunskim i vlaškim igrama, Češka Beseda Gaj, KUD „Kantakuzina“ iz Smederava sa grčkim igrama, folklorna sekcija KUD „Đorđe Kožbuk“ iz Grebenca, kao i folklorne sekcije Češke Besede Kruščica i Češke Besede Bela Crkva.

Ove godine zabeležen je najveći broj gostiju festivala, organizatori su zadovoljni brojem posetilaca, a Darko Bogosavljević, predsednik opštine Bela Crkva, najavio je da će od sledeće godine festival „Lepota Različitosti“ biti uvršten u kalendar manifestacija od značaja za opštinu Bela Crkva.

Slične vesti