Belocrkvanska javna preduzeća dobila nove mašine

JKP Belocrkvanski komunalac

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu i Opština Bela Crkva, u saradnji sa preduzećem „Termometal“ iz Ade, obezbedili su za belocrkvanska javna preduzeća priključne mašine – rotacione kosačice. 

Ukupno je dopremljeno 6 kosačica – dve „Rotkos 135SP“ sa zaštitom, tri nešto manje i jedna za male traktore. JP „Belocrkvanska jezera“ preuzelo je po jedno manju i jednu veću, a kako je direktor Sava Stefanov rekao, koristiće ih za održavanje površina pored jezera, ali i za stadion FK BAK. Iste dve priključne mašine preuzelo je i Vodoprivredno preduzeće „Ušće“ i njima će se, po rečima direktora Stanislava Mitrovića, olakšati i ubrzati radovi na održavanju zelenih površina. Mitrović je objasnio da oni imaju dva traktora, ali nisu imali i dve kosačice, tako da su se radovi sporije odvijali.

JKP Belocrkvanski komunalac

JKP „Belocrkvanski komunalac“ preuzelo je preostale dve, a trenutno će moći da koristi srednju, za površine gde sa rotacionom kosačicom, koju su takođe dobili iz pomenute saradnje, ne mogu da priđu.

Slične vesti

Prokomentariši vest