Đaci prvaci naučili „Pažljivkova pravila u saobraćaju“

djaci prvaci naucili pazljivkova pravila u saobracaju

Povodom obeležavanja Svetskog dana pešačenja, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva u saradnji sa Tehničkom školom „Sava Munćan“ organizovao je čas posvećen bezbednosti dece u saobraćaju.

Edukaciju prvaka u OŠ „Žarko Zrenjanin“ i OŠ „Dositej Obradović“ sproveli su učenici drugog razreda Tehničke škole „Sava Munćan“, smera Tehničar drumskog saobraćaja. Budući da se deca u saobraćaju najčešće javljaju kao pešaci‚ tema časa su bila Pažljivkova pravila u saobraćaju. Na kraju predavanja svi prvaci su dobili udžbenike „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ da se povremeno podsete na pravila saobraćaja.

Moderator cele akcije Biljana Milovanov kaže da se početak školske godine i uopšte prvo polugodište, posmatra kao vrlo rizičan za đake prvake zbog specifičnosti polaska dece u školu. „Pored akcija usmerenim ka prvacima, treba skretati pažnju i vozačima da paze na najmlađe učesnike u saobraćaju. U organizaciji cela akcije koja će biti proširena i na ostale osnovne škole u opštini učestvovali su i Igor Ivašković i učiteljica Vesna Nikolić“ – ističe Biljana Milovanov.

Udžbenike „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za sve đake prvake u opštini Bela Crkva obezbedila je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Slične vesti

Prokomentariši vest