Izložba „Nikola Tesla u karikaturi“ u „Beloj galeriji“ (VIDEO)

Karikature Nikola Tesla

U organizaciji Centra za kulturu „Bela Crkva“ u saradnji sa Udruženjem karikaturista Srbije, u subotu, 17. novembra u izložbenom prostoru Bele galerije otvorena je izložba „Nikola Tesla u karikaturi“.

Izložba predstavlja izbor karikatura iz novinskih isečaka koje je sam Tesla sakupljao u periodu od 1896. do 1919. godine, što, prema karikaturisti Jugoslavu Vlahoviću, daje uvid u to kako su Teslu doživljavali za njegova života, često ismevajući njegove „sulude izume“, bez kojih je danas nemoguće zamisliti svakodnevni život. Ove karikature su deo umetničke zbirke muzeja muzeja Nikole Tesle, a drugi deo karikatura je iz konkursa „Zlatni osmeh“.

O samoj izložbi, ali i o životu Nikole Tesle, govorio je nekadašnji pomoćnik direktora Muzeja Nikole Tesle, Mladen Vujović

Veliko interesovanje za izložbu posvećenu slavnom naučniku, kao za detalje o njegovom životu, vladalo je i kod učenika đačkog parlamenta OŠ „Dositej Obradović“, koji su zajedno sa svojim nastavnicima Zoricom Budmidžijom i Dušanom Stojšinom prisustvovali otvaranju izložbe.

Slične vesti

Prokomentariši vest