Komunalac nabavio još jedan kamion – autopodizač (VIDEO)

komunalac novi kamion

JKP „Belocrkvanski komunalac“ je od izuzetne važnosti za opštinu Bela Crkva, a u okviru svoje delatnosti bavi se organizovanim prikupljanjem i odnošenjem smeća na teritoriji opštine Bela Crkva. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva, komunalno preduzeće nabavilo je vozilo koje će im koristiti za ovu namenu.

„U prethodnom periodu imali smo problema što se tiče kamiona, odnosno autopodizača. Imali smo jedan kamion koji je starosti 20 godina, bio je često u kvaru, tako da smo kontejnere morali da praznimo traktorom, nekada smo morali da angažujemo i preduzeće „2. Oktobar“ iz Vršca, što je dodatno opterećivalo budžet preduzeća. U dogovoru sa lokalnom samoupravom opštine Bela Crkva, opredeljene su nam subvencije za kupovinu jednog polovnog kamiona-autopodizača. Javna nabavka je prošla, nije bilo primedbi tako da smo nabavili kamion koji je stigao u preduzeće. U odnosu na stari kamion, ima niz prednosti, veća je snaga motora, veća zapremina,a ono što je najznačajnije nosivost je 3 tone veća u odnosu na stari“ – rekla je v.d. direktora komunalnog preduzeća Ivana Ristić Hubert.

Kupljeni kamion-autopodizač posebno će značiti sada u toku turističke sezone, kada se kontejneri pune velikom brzinom, posebno na kupalištima, a u cilju efikasnijeg i bržeg odnošenja smeća.

Slične vesti

Prokomentariši vest