Obaveštenje o dobrovoljnom služenju vojnog roka sa oružjem i kursu za rezervne oficire Vojske Srbije

vojska srbije

Centar Ministarstva odbrane Pančevo, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije za uput na dobrovoljno služenje vojnog roka u mesecu Junu i na Кurs za rezervne oficire u mesecu Septembru.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola koji u 2019. godini navršavaju od 19 do 30 godina života.

Više informacija mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs, ili u Centru Ministarstva Odbrane Pančevo, adresa Miloša Obrenovića br.1, Pančevo, ili u Кancelariji Ministarstva odbrane Vršac, adresa Svetosavski trg 10, gde mogu podneti i prijavu.

Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije – Sombor, Valjevo ili Leskovac. Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

U toku je i pozivanje pojedinačnim pozivima lica 2001. godišta kao i starija lica muškog pola, koja nisu uvedena u vojnu evidenciju, da 2019. godine imaju obavezu da se jave u Centar Ministarstva odbrane Pančevo, adresa Miloša Obrenovića br.1 od 9 do 14 časova ponedeljkom, sredom ili petkom ili u Кancelariju Ministarstva Odbrane Vršac, ulica Svetosavski trg broj 10 u vremenu od 9 do 13 časova, radi uvođenja u vojnu evidenciju. Lica koja nisu uvedena u vojnu evidenciju, a nalaze se na boravku u inostranstvu, treba da se jave u nadležno diplomatsko konzularno predstavništvo u inostranstvu i da tamo izvrše obavezu uvođenja u vojnu evidenciju.

Kompletan tekst konkursa možete pronaći ovde.

Centar Ministarstva odbrane Pančevo

Slične vesti

Prokomentariši vest