Održan Oktobar fest u Jasenovu

Oktobar Fest Jasenovo

Skoro svako selo u Opštini Bela Crkva poznato je i po organizovanju gastronomskih manifestacija. Tako imamo takmičenje u pripremi pilećeg paprikaša, gulaša, pasulja  i ostalih jela iz kotlića. Mesna zajednica Jasenovo razlikuje se po tome što svake godine organizuje Oktobar Fest, odnosno takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša, riblje čorbe i pasulja, a ove godine bilo je i posebno takmičenje u spremanju banatske štrudle.

„Već šestu godinu za redom organizujemo Oktobar fest u Jasenovu. Ove godine imali smo 32 ekipe koje su se takmičile, a žiri je imao zaista težak zadatak da odabere najbolje specijalitete. Prvo mesto u spremanju riblje čorbe osvojila je ekipa „Komšije“, najbolji pasulj skuvala je ekipa „Bežanović“ iz Grebenca, a najbolji lovački gulaš ekipa „Podrum Motorov“ iz Jasenova. Pehar i zahvalnicu dobio je i najmlađi kuvar na manifestaciji Malušev Mija, a posebno nam je zadovoljstvo što smo nagradili i naše domaćice koje su se takmičile u pripremanju banatske štrudle. Najbolju štrudlu sa makom spremila je Dobrila Stojadinov, nijanse su odlučivale u pobedi“ – rekao je član organizacionog odbora Vojislav Jezdić.

Organizator je pripremio zahvalnice i pehare za sve nagrađene kao i prigodne robne i novčane nagrade.

Udruženja žena „Jasenovčanke“ predstavilo je svoje ručne radove kao i razne banatske specijalitete.

Oktobarfest Jasenovo

„Veoma nam je drago što smo deo ove manifestacije, mogu da kažem da ima dosta posetilaca i gostiju, čini mi se više nego prethodnih godina. Mi smo se potrudile da predstavimo rad našeg udruženja, dok su komentari svih onih koji su probali naše đakonije više nego pozitivni. Veoma je lepa atmosfera i radujemo se unapred sledećem okupljanju i druženju“ – istakla je Sanela Motorov.

Svi učesnici manifestacije i gosti imali su priliku da uživaju i u nastupu KUD „Đorđe Maletić“, a ovaj jasenovački Oktobar fest biće upamćen po lepom vremenu, velikom broju učesnika i posetilaca koji su uživali u raznim gastronomskim specijalitetima.

Slične vesti

Prokomentariši vest