Promocija knjige „Valovi uzaludnosti“ Zorana Bara u Narodnoj biblioteci (VIDEO)

zoran bar valovi uzaludnosti

U petak, 8. decembra 2017. godine, u prepunoj sali čitaonice Narodne biblioteke u Beloj Crkvi, održana je prva, svečana promocija ovogodišnjeg dobitnika nagrade „Pegaz“ u kategoriji kratkih priča, knjige „Valovi uzaludnosti“ autora Zorana Bara.

O autoru i knjizi su govorili direktor Narodne biblioteke Radovan Marković, predsednica Književne omladine Srbije Verica Sekirarski, a priče je čitala pesnik Tanja Vukićević.

„Knjiga „Valovi uzaludnosti“ je kratka, ali pripovedno impresivna zbirka, koja bi svakom ljubitelju kraćih proznih formi trebalo da bude obavezna lektira, iz razloga što Zoran Bar piše tako da čitalac ima osećaj kao da mu „probija“ kožu i ponire u najskrovitije delove bića. A to je u suštini i smisao književnog stvaralaštva – otvoriti sebe da bi otvorio čitaoca. Sve manje od toga nije dovoljno dobro. A sve što nije dovoljno dobro biće zaboravljeno za nekoliko godina“ – rekla je Verica Sekirarski.

„U najvećem broju slučajeva, bavim se ljudskim, društveno-psihološkim temama, koje predstavljaju odraz aktuelnog trenutka, ali uz krajnje alegoričan pristup, koji briše granice vremena i prostora i čini da se priča može staviti u kontekst bilo kog podneblja, u bilo kom razdoblju“ – rekao je Zoran Bar.

Slične vesti

Prokomentariši vest