Turnir u basketu „3na3“ u Beloj Crkvi (VIDEO)

Basket Bela Crkva

Međunarodni Dan mladih obeležava se, po odluci Ujedinjenih Nacija od 2006. godine, svakog 12. avgusta. Tako je bilo i u Beloj Crkvi, u kojoj je, tim povodom, održan turnir u basketu „3 na 3“, na inicijativu mladih, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Turnir su organizovali Savet za mlade Opštine Bela Crkva, Sportski savez Opštine i Kancelarija za mlade. Umesto u Železničkom parku, zbog loših vremenskih uslova, turnir je održan u sali Osnovne škole „Dositej Obradović“. Učestvovalo je 11 ekipa sa područja naše opštine i gosti iz Kikinde. Po sistemu „svako sa svakim“ došlo se i do finalista.

Prvo mesto zauzela je ekipa „Krajišnici“, kojoj su uz pehar i medalje, dodeljene i nagrade: Putovanje u Budimpeštu, dar agencije „Andrijatic Travel“, i 5.500 dinara od kotizacija. Drugoplasirana ekipa, „Migranti“, osvojila je večeru u piceriji „Boss“ i 3.300 dinara. Trećeplasirana ekipa, „IQ200“, na poklon je dobila košarkašku loptu od prodavnice „S Trade“ i 2200 dinara od kotizacija, a gosti iz Kikinde koji su osvojili četvrto mesto, nagrađeni su sladoledom u poslastičarnici „Knez“.

Ljubitelji basketa prezadovoljni su kvalitetom igre koju su gledali, a organizatori kažu da je turnir protekao u fer plej atmosferi i da je šteta što turnir nije održan na otvorenom, jer je sala bila mala da primi svu zainteresovanu publiku.

Slične vesti

Prokomentariši vest