Akcenti sa XXV redovne sednice SO Bela Crkva (VIDEO)

XXV-sednica-SO-Bela-Crkva

U četvrtak, 18. jula, održana je 25. redovna sednica Skupštine opštine Bela Crkva, kojoj je predsedavao Marjan Aleksić, predsednik Skupštine opštine.

Na svom 25. susretu u ovom sazivu, odbornici su usvojili Predlog odluke o taksi prevozu i limo servisu, kojom se uređuju bliži uslovi koje treba da ispune privredna društva i preduzetnici za obavljanje taksi prevoza i limo servisa, karakteristike i obeležja vozila za taksi prevoz i limo servis, kao i način obavaljanja taksi prevoza i limo servisa putnika na teritoriji opštine Bela Crkva, u skladu sa Zakonom.

U okviru druge tačke dnevnog reda, odbornici su se tajnim glasanjem izjašnjavali za predlog predsednika opštine Bela Crkva Darka Bogosavljevića o izboru dva člana opštinskog veća.

Nakon sprovedenog postupka, odbornici su velikom većinom glasova usvojili Izveštaj glasačkog odbora, tako da je za člana opštinskog veća resorno zaduženog za oblast komunalnih delatnosti izabran Željko Popović iz Kruščice, a Slobodan Kravarski iz Bele Crkve izabran je člana veća zaduženog za mesne zajednice.

U okviru treće tačke dnevnog reda usvojen je predlog Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose, odnosno imenovani su poverenici u Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Bela Crkva i Komisija za sprovođenje izbora u mesnim zajednicama.

Pojedini opozicioni odbornici koji u prethodnom periodu nisu ni dolazili na sednice SO Bela Crkva, koristili su skupštinsku govornicu za stranačku promociju, a iznosili su i neproverene informacije u pokušaju da obmanu javnost opštine Bela Crkva.

Ocenjujući rad 25. redovne sednice SO Bela Crkva, predsednik SO Marjan Aleksić rekao je da su odbornici Srpske napredne stranke, kao i do sada, pokazali visoki stepen odgovornosti prema stanovnicima opštine Bela Crkva koji su ih i birali da zastupaju interese svih stanovnika naše opštine.

„Danas su bili prisutni odbornici koji inače bojkotuju rad lokalnog parlamenta, koji su pokušali da manipulišu građanima i taksi prevoznicima, iznoseći neistine. Činjenica je da je usvojen Zakon i smo imali rok u kojem smo morali naše Odluke o taksi prevozu da uskladimo sa novim Zakonom. Mi smo to danas i uradili, velikom većinom glasova odbornika usvojena je Odluka o taksi prevozu i limo servisu. Na samoj sednici objasnili smo da se nova Odluka o taksi prevozu odnosi na nove taksi prevoznike, na one koji će se tek registrovati, a ne na postojeće taksi prevoznike koji su već regostrovani i plaćaju svoje obeveze prema državi. Takođe, u skladu sa Zakonom imenovali smo poverenike u Mesnim zajednicama, iz razloga što su nekim predsednicima Mesnih zajednica istekli mandati. Imenovali smo danas privremene poverenike koji će omogućiti da svaka Mesna zejednica funkcioniše u skladu sa Zakonom i u interesu stanovnika tih mesnih zajednica“ – rekao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Slične vesti

Prokomentariši vest