Dan otvorenih vrata u Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi (VIDEO)

Belocrkvanska Gimnazija Dan otvorenih vrata

Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola otvorila je širom vrata za sve zainteresovane učenike, buduće srednjoškolce, koji žele da se pobliže upoznaju o uslovima rada i programu obrazovanja u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola je otvorena 1875. godine pod nazivom „Belocrkvanska kraljevsko-mađarska državna velika gimnazija“, a nastava se izvodila na mađarskom jeziku sve do 1923. godine.

Gimnazija i ekonomska škola u Beloj Crkvi opremljena je savremenim računarima, kao i ostalom tehnikom potrebnom za izvođenje nastave. Svi kabineti i učionice opremljeni su multimedijalno.

Kroz obrazovno-vaspitni proces u trajanju od 4 godine na smeru opšti tip iz područja rada gimnazija, učenici stiču osnovnu bazu znanja iz više oblasti što im omogućava upis na bilo koji od fakulteta i viših škola. Učenici koji se odluče za smer ekonomski tehničar stiču znanja i veštine koje im omogućavaju nastavak školovanja na fakultetima iz oblasti ekonomije, prava i administracije. Za narednu školsku godinu planiran je upis učenika i u novi informatički smer.

Slične vesti

Prokomentariši vest