KUD „Đorđe Maletić“ osvojio zlato na Muzičkom festivalu dece Vojvodine

KUD Djordje Maletic

Kulturno-umetničko društvo „Đorđe Maletić“ iz Jasenova je u nedelju 3. juna učestvovalo na 57. Muzičkom festivalu dece Vojvodine, koji je bio održan u sali Osnovne škole „Čaki Lajoš“ u Bačkoj Topoli. Osvojeno je zlato i plasman na republičko takmičenje, koje će biti održano u Valjevu narednog vikenda.

U starijoj kategoriji, u kojoj se KUD iz Jasenova takmičio bilo je 20 folklornih ansambala, koji su plasman na ovo takmičenje prethodno izborili na opštinskim i zonskim smotrama.

„Ovo je veliki uspeh za naše mesto i našu opštinu. Mislim da je sam plasman na republičko takmičenje, na kojem učestvuje 15 najboljih ansambala iz Srbije, odličan. Naravno, potrudićemo se da narednog vikenda u Valjevu opravdamo ovaj rezultat. Iskoristio bih priliku da zahvalim svim sponzorima i ljudima dobre volje koji su pomogli da isfinansiramo putovanja, kao i lokalnoj samoupravi koja nam je ove godine dodelila deo sredstava, i nadam se da će ubuduće još više podržavati naš rad“ – rekao je predsednik KUD-a Luka Rosić.

KUD Djordje Maletic zlatna medalja

Na istom festivalu koji je bio održan prošle godine KUD „Đorđe Maletić“ osvojio je bronzu.

„Prezadovoljan sam rezultatom. Drago mi je da nas ljudi u svetu folklora već prepoznaju i da veoma cene trud koji ulažemo u radu sa decom. Nas tek očekuju velike pripreme za sledeću godinu i nova takmičenja“ – izjavio je koreograf Zoran Dimković.

Slične vesti

Prokomentariši vest