„Leto u parku“ – zabava za sve generacije i proteklog vikenda u Gradskom parku (VIDEO)

Leto-u-parku-Volare

Program manifestacije „Leto u parku“ iz večeri u veči okuplja veliki broj mališana i turista koji uživaju u zabavno-muzičkim sadržajima.

Nastup mađioničara Volarea bio je pravo oduševljenje za sve prisutne. Mađioničarska predstava ni jedno dete nije ostavila ravnodušnim. Deca su bila naprosto očarana i maksimalno angažovana asistiranjem u mađioničarskim trikovima kao što su stvaranje belih golubova i mnogi drugi.

U subotu, parkom su odjekivali zvuci razboja. Udruženje tkalja iz Novog Sada organizovalo je kreativnu radionicu i izložbu radova pod nazivom „Čuvari tradicije – stari zanati“. Danas je veština ručnog tkanja gotovo zaboravljena. Retki su oni koji znaju da tkaju, a današnje generacije ne znaju čak ni da je razboj ime te čudne drvene naprave za tkanje, pa je ova radionica bila pravi način da se upoznaju sa ovom veštinom.

U nedelju,  19. avgusta, u Gradskom parku u Beloj Crkvi, u okviru manifestacije „Leto u parku“, salsa škola „Baila Conmigo Bela Crkva – Vršac“, organizovala je u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Bela Crkva plesno veče.

Belocrkvani  su imali prilke da  uživaju u razdraganoj igri  plesača iz Bele Crkve, Vršca, Požarevca, Beograda, Ćuprije, Pančeva, Smedereva i Jagodine. Plesači su demonstrirali figure i korake iz salse, baćate i kizombe. Poneseni atmosferom i vatrenim karipskim ritmovima, plesačima su se pridružili i okolni posmatrači, tako da  su jednom trenutku zaplesali, pored plesača i omladine, i deca, mame i tate, bake i deke.

Ovim se nastavlja saradnja između plesne škole „Baila Conmigo“ i Turističke organizacije Bela Crkva koja se već godinama manifestuje tradicionalnim Karnavalskim salsa plesnim žurkama i javnim plesnim časovima i plesnim večerima u Gradskom parku.

Slične vesti

Prokomentariši vest