Održana XXI redovna sednica Skupštine opštine Bela Crkva (VIDEO)

Marjan Aleksic

U sredu, 13. februara 2019. godine, održana je 21. redovna sednica SO Bela Crkva, kojom je predsedavao predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

Na samom početku sednice potvrđen je mandat novom odborniku sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“. Umesto Milice Uljmanski koja je izabrana na mesto zamenika predsednika opštine, potvrđen je mandat Nenadu Nikoliću iz Kajtasova.

Odbornici SO Bela Crkva su na 21. redovnoj sednici većinom glasova usvojili programe poslovanja 13 javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština i još 12 odluka među kojima je bilo i usvajanje Statuta opštine Bela Crkva, Odluka o realizaciji budžeta opštine Bela Crkva u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2019. godinu, predlog Plana javnog zdravlja opštine Bela Crkva za 2019. godinu kao i predlog Odluke o izradi izmene i dopune plana generalne regulacije naselja Bela Crkva.

Rad 21. redovne sednice SO Bela Crkva protekao je bez učešća pojedinih odbornika opozicije i onih koji se predstavljaju kao lokalni predstavnici Saveza za Srbiju, što ukazuje na činjenicu da oni, bez obzira što su izbrani da zastupaju interese građana opštine Bela Crkva, svoje delovanje isključivo temelje na ličnim interesima i interesima svojih nalogodavaca koji ne žele bolji standard i bolji život stanovnika belocrkvanske opštine.

Skupstina opstine Bela Crkva

Predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić ocenio je da bojkot pojedinih odbornika opozcije nije u skladu sa interesima građana opštine Bela Crkva, posebno kada se ima u vidu da su na dnevnom redu bili programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova koji servisiraju potrebe građana i čije je poslovanje od važnosti za svakodnevni život našh sugrađana.

„Odbornici Srpske napredne stranke su i na ovoj sednici pokazali svoju odgovornost prema građanima koji su ih birali, i u narednom periodu trudiće se da obezbede što bolje uslove života u opštini Bela Crkva“ – rekao je Aleksić.

Velika je čast da je Belu Crkvu posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, istakao je predsednik SO Bela Crkva Marjan Alekisć i dodao da je ovo prva poseta predsednika Beloj Crkvi, što je od izuzetne važnosti i ima ogroman značaj za našu lokalnu zajednicu.

„Mogu da kažem da je predsednik Srbije Aleksandar Vućić obećao nove investicije u našoj opštini što će doprineti boljem standardu i boljem životi svih naših sugrađana. U toku ove godine očekujemo početak izgradnje sportske hale, a rečeno je da će kompletna izgradnja trajati dve godine nakon čega će Bela Crkva imati sportsku salu nakon toliko godina čekanja. Uspeli smo da završimo novi blok specijalne bolnice „Dr Budislav Babić“ koja je od velikog lokalnog i regionalnog značaja. Ove godine očekujemo i dovođenja gasa od Tilve do Bele Crkve što je od značaja za zainteresovane investitore koji imaju nameru da otvore proizvodne pogone u industrijskoj zoni.“ – naglasio je Marjan Aleksić.

Suština rada lokalnog parlamenta je da stvorimo što bolje uslove života u Beloj Crkvi, na tome radimo i rezultati su vidljivi, a očekujemo još više investicija u narednom periodu, sve u cilju privrednog razvoja naše opštine što će nadam se doprineti da građani ostanu u Beloj Crkvi i živeti bolje sa većim standardom, zaključio je na kraju predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Slične vesti

Prokomentariši vest