Prijem za goste Karnevala u dvorištu zgrade Opštine (VIDEO)

karneval svecani prijem

Članove Federacije evropskih karnevalskih gradova i predstavnike karnevalskih grupa u dvorištu zgrade Opštine Bela Crkva primili su predsednik opštine Darko Bogosavljević i predsednik Skupštine opštine Marjan Aleksić.

Istorija „Belocrkvanskog karnevala“ seže do daleke 1828. godine i mi sa ponosom ističemo da imamo najstariji karneval u Srbiji, a danas i jedan od najpoznatijih karnevala, koji je poseban po eksponatima, odnosno alegorijskim kolicima.

Izaslanik predsednika Evropske federacije karnevalskih gradova Aleksandar Cicimov uručio je predsedniku opštine Darku Bogosavljeviću plaketu Borda federacije evropskih karnevalskih gradova, predsedniku SO Bela Crkva Marjanu Aleksiću medalju, kao i članu opštinskog veća i predsedniku karnevalskog odbora, Ljupčetu Stankoviću.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević i predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić uručili su gostima iz Federacije evropskih karnevalskih gradova i predstavnicima karnevalskih grupa prigodne poklone sa motivima Bela Crkve, nakon čega je usledilo lepo i veselo druženje kao uvertira za međunarodnu karnevalsku povorku.

Slične vesti

Prokomentariši vest