„Škola Plus“ obeležila Svetski dan volontera

Skola Plus Belocrkvanski komunalac

Povodoma svetskog dana volontera, Škola plus „Dositej Obradović“ i JKP „Belocrkvanski komunalac“ potpisali su protokol o saradnji, koji, između ostalog, podrazumeva organizovanje zajedničkih ekoloških akcija, stručnih skupova, savetovanja, seminara, okruglih stolova, konferencija, kampova, izložbi, tribina programa i manifestacija u cilju doprinosa boljem kvalitetu života, očuvanju prirodnih resursa i zaštiti životne sredine.

Najmlađi članovi Škole plus sa predsednicom Turturea Jasminom, Stehlik Ljiljanom i Antonom, posetili su JKP „Belocrkvanski komunalac“, gde su u razgovoru sa v.d. direktorom Milicom Vitomirov saznali čime se ovo preduzeće bavi i na koji način štiti životnu sredinu od zagađenja. Deca su u razgovoru pokazala zavidno znanje o zaštiti životne sredine, primarnoj selekciji smeća i razlozima zbog kojih treba prikupljati plastičnu ambalažu i papir.

Skola Plus Bela Crkva

Prilikom potpisivanja protokola Milica Vitomirov je izrazila zadovoljstvo zbog saradnje koja predstoji.

„Sa Školom plus sarađujem od njenog osnivanja, i uverena sam da ovaj protokol neće biti samo forma. Neke aktivnosti smo dogovorili, a na proleće će ih biti više“ – objasnila je direktorka.

„Škola plus se bavi zaštitom životne sredine i promocijom zdravih stilova života već šesnaest godina. Sa Milicom Vitomirov smo i ranije često sarađivali i sada očekujemo da ća saradnja biti realizovana kako je planirano Protokolom. Moram da naglasim da smo prvu aktivnost već ugovorili, tako da će deca sa roditeljima početi da skupljaju PET amabalažu i papir za nagradu po pozivu koje je preduzeće raspisalo“ – rekla je Jasmina Turturea.

Po već utvrđenom planu obeležavanja dana Volontera, članovi Škole plus su aktivnosti nastavili tradicionalnom uličnom akcijom, tokom koje su sugrađanima delili flajere o volonterizmu. U večernjim satima je za decu i roditelje organizovana kreativna radionica pod nazivom „Volonter sam tim se dičim“ kao i izložba.

Skola Plus volonteri

Slične vesti

Prokomentariši vest