„Starčevačko prvenstvo ozbiljno jeftinih igračaka“ predstojećeg vikenda u Starčevu

Šesto Starčevačko prvenstvo ozbiljno jeftinih igračaka (S.P.O.J.I.) biće održano u subotu, 10. avgusta, u Domu kulture Starčevo, sa početkom u 10 sati. 

Događaj će početi interaktivnom radionicom u okviru koje će deca praviti pokretne igračke, a nakon tog dela sledi i takmičenje. Paralelno će i oni učesnici – mladi pronalazači – koji su kod svojih kuća napravili igračke moći na štandu inovacija da svoje izume izlože posetiocima.

Za prve tri najbolje inovacije obezbeđene su nagrade (10.000, 5.000 i 3.000 dinara), a medalje, diplome i brojne druge nagrade pripremljene su za pobednike u takmičarskoj disciplini pravljenja igračaka u okviru radionice.

Propozicije za inovacije su sledeće:
1. Učesnici mogu svoje inovacije doneti od kuće već napravljene ili ih napraviti na licu mesta.
2. Svaki inovator ima pravo na jednog pomoćnika bez obzira na godine.
3. Ukupna vrednost materijala za izradu ozbiljno jeftine igračke, ne sme biti veća od 300 dinara.

Učestvovanje na prvenstvu je besplatno, a organizatori kažu da im je najvažnije da se svi okupljeni druže i zabave na kreativan način.

Starčevačko prvenstvo ozbiljno jeftinih igračaka – S.P.O.J.I. ove godine održava se u okviru Dana druženja u Starčevu, u saradnji sa Domom kulture i MZ Starčevo, uz podršku Odreda izviđača „Nadel“ iz tog mesta na jugu Banata. Glavni tvorac i organizator, već šesti put je vaspitač Mirko Trubarac.

 

SPOJI plakat

Slične vesti

Prokomentariši vest