Takmičenje u sportskom obaranju ruku održano u Gradskom parku (VIDEO)

takmicenje u obaranju ruku bela crkva

Poslednjeg dana „Belocrkvanskog karnevala“ u nedelju, 30. juna u Gradskom parku održano je međunarodno takmičenje u sportskom obaranju ruku „Bela Crkva Open“. 

Takmičenje je otvorio Marko Lazarević, član opštinskog veća Opštine Bela Crkva, resorno zadužen za oblast sporta i omladine, nakon čega je usledilo nadmetanja takmičara i takmičarki iz zemlje i okruženja.

Sportsko obaranje ruke u svetu ima tradiciju od oko pola veka, a kod nas je krenula ekspanzija pre 10 godina.

„Trenutno se obaranjem ruke u Srbiji aktivno bavi oko 250 sportista u 10 registrovanih klubova. U Savezu veruju da će se sa zvaničnim priznanjem od Ministarstva sporta i omladine, ova, za naše pojmove još uvek mlada disciplina, dodatno omasoviti“ – rekao je Nenad Smiljković, predsednik Saveza Srbije za obaranje ruke.

Takmičenje u Beloj Crkvi je bilo posebno, jer su koplja ukrstili takmičari Srbije i Bugarske.

takmicenje obaranje ruku bela crkva

„Za ovo takmičenje čuli smo preko interneta, putem društevnih mreža, Srbija nam je blizu i ovde imamo dosta prijatelja, dolazimo više puta godišnje na takmičenja koje se organizuju u vašoj zemlji. Danas su u ekipi Detelin Jonev, naš najuspešniji takmičar, Asparuh Totev koji se takmiči u juniorskoj kategoriji do 21 godine, imamo takmičara u amaterskoj kategoriji Tihomora Karenova i žensku takmičarku Teodoru Krustevu. Do sada imamo oko 100 medalja sa raznih takmičenja na svim nivoima, Asparuh Totev je bio 3. na Evropskom prvenstvu, a Detelin Jonev osvojio je 4. mesto na Svetskom i 1. mesto na Evropskom prvenstvu i za levu i desnu ruku. U Beloj Crkvi nam je veoma lepo i interesantno, Srbija je veoma različita od Bugarske, pohvalio bih današnju organizaciju takmičenja i drago mi ja vidim kako se na dobar način razvija ovaj sport na ovim prostorima“ – rekao je Janislav Iliev iz kluba „CSKA Armwrestling“ iz Sofije.

Publika je sa oduševljenjem pratila mečeve, isticali su da je takmičenje veoma interesantno i atraktivno i po prvi put viđeno u Beloj Crkvi.

Slične vesti

Prokomentariši vest