U Beloj Crkvi obeležen Svetski dan turizma (VIDEO)

Svetski-dan-turizma-Bela-Crkva

Turistička organizacija opštine Bela Crkva obeležila je 27. septembra Svetski dan turizma na platou ispred Gradske galerije.  Najmlađima su podeljeni baloni i jabuke, a nije izostalo ni upoznavanje prisutnih sa ovim datumom, kao i sa turističkom ponudom naše opštine.

Svake godine, obeležavajući Dan turizma, proslavlja se i određena tema, koja je aktuelna i značajna za promovisanje celokupnog sektora.

„Obeležavanjem današnjeg datuma pokušaćemo da podignemo svest o stvarnom doprinosu turizma održivom razvoju. Centralna tema ovogodišnjeg Svetskog dana turizma jeste važnost digitalnih tehnologija u turizmu, pružanje mogućnosti za inovacije i  priprema sektora za budućnost rada“ – rekao je Novica Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva.

Štand Turističke organizacije  su posetili i učenici završne godine Tehničke škole „Sava Munćan“ koji pohađaju smer Turistički tehničar.

„Drago mi je što su i učenici Tehničke škole „Sava Munćan“ ovde danas sa nama, a mi smo se potrudili da ih upoznama sa aktivnostima i radom Turističke organizacije naše opštine. Sa Tehničkom školom imamo odličnu saradnju pa će i ova završna godina turističkih tehničara raditi deo svoje praktične nastave kod nas“ – ističe Jovanović.

Iz Turističke organizacije opštine Bela Crkva ističu da su pri obeležavanju Svetskog dana turizma uručili zahvalnice svima koji su pomogli u toku protekle turističke sezone, a naročito pri organizaciji i promociji manifestacije „Leto u parku 2018“.

Slične vesti

Prokomentariši vest