Ulična galerija u centru grada

Po novoj koncepciji Belocrkvanskog karnevala u centru grada je postavljena ulična galerija. Želja organizatora je bila da izmesti postavke iz zavorenih prostorija na ulicu, kako bi što veći broj posetilaca karnevala imao priliku da pogleda i uživa u prelepim prikazima Bele Crkve.

Postavljeni su panoi sa fotografijama belocrkvanskih dvorišta, koja su prethodnih godina učestvovala na konkursu Turističke organizacije opštine Bela Crkva za izbor najlepšeg cvetnog dvorišta. Ove godina TO po prvi put je organizovala i konkurs za najlepše cvetno dvoriste i balkon, a proglešenje najboljih očekujemo u petak, 23. juna.

U oviru projekta Kancelarije za mlade u Omladinskom klubu prethodnih meseci održavao se i kurs fotografije. Mlade belocrkvanske autore podučavali su Branislav Bobić i Nenad Bračić. Polaznici su završili kurs, koordinatorka Kancelarije za mlade Marina Stanić podelila im je i potvrde o uspešnom pohađanju ovog kursa, a postavljeni su i panoi sa fotografijama mladih belocrkvanskih autora, koje su nastale tokom kursa fotografije.

Slične vesti