Velika karnevalska salsa žurka u centru grada (VIDEO)

U petak, 23. juna, u okviru karnevalske nedelje, u glavnoj ulici održala se tradicionalna Karnevalska salsa žurka. Salsa škola „Baila Conmigo“ u saradnji sa lokalnom samoupravom  omogućuje da  već 5 godina ritmovi Kube i plesači salse podižu karnevalsku atmosferu u Beloj Crkvi.

Na jubilarnoj petoj karnevalskoj salsa žurki,  učešće su, pored domaćina, salsa škole  „Baila Conmigo Bela Crkva/Vršac“, uzeli i plesači iz salsa klubova  i salsa škola iz drugih gradova : Klub  „Fiesta“ iz Beograda,  „Timbao“ iz Beograda, „Art of Dance“ iz Beograda, „Salsa Familia“ iz Beograda, „Salsa Studio“ iz Beograda, „Salsa Cubana“ iz Pančeva, „Urban Core“ iz Smedereva, „Ritmos del Mundo“ iz Beograda, „Havana Belgrado“ iz Beograda…i mnogi plesači iz drugih škola.

Preko 150 plesača svojim cipelama usijali su asfalt glavne ulice,  ozarenih lica plesali su uz ritmove salse, rumbe, baćate… Ni prolazna oluja nije mogla da zaustavi plesače tako da su se u jednom trenutku kišne kapi  i olujni vetar slamali oko tela salserosa.

Plesni klub „Fiesta“ za plesače i prisutne Belocrkvane prikazao je plesnu tačku sa kojim je nastupao na Latino maratonu u Beogradu,  tradicionalni kubanski ples „son“, a salsa instruktori  sa Kube pozvali su ostale instruktore i plesače na plesno nadmetanje u linijskoj salsi i  regetonu  što je sve oduševilo.

Mnogobrojni Belocrkvani koji su se  okupili da prisustvuju plesnoj večeri, đuskali su, ko krišom, ko hrabo, ne skrivajući se… a oni Belocrkvani koji već godinama plešu salsu pokušavali su da ohrabre stidljive sugrađane da im se pridruže.

„Do sledeće godine, do narednog karnevala, do naredne karnevalske salsa večeri, očekujemo da nam se pridruži još više sugrađana,  da nauče sa nama plesne korake i figure,  i urone u svet salse i na taj način obogate karnevalsku atsmosferu koju naš grad zaslužuje“ – poručuju iz plesne salsa škole Baila Conmigo.

Slične vesti