Karnevalskom povorkom završen Belocrkvanski karneval (FOTO)

Belocrkvanski karneval 2017

 U subotu 24. juna održana je internacionalna povorka na kojoj je bilo 13 eksponata i 30 karnevalskih grupa iz Italije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Predstavnike karnevalskih grupa u dvorištu zgrade Opštine Bela Crkva primili su predsednik opštine Darko Bogosavljević i predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

Karnevalsku tradiciju Bele Crkve koja datira od 1828 godine Federacija evropskih karnevalskih gradova nagradila je dodelom specijalnih  nagrada – medalja Darku Bogosavljeviću predsedniku opštine i Marjanu Aleksiću predsedniku SO Bela Crkva.

Belocrkvanski karneval

Zastave karnevala do bine su doneli bajkeri Moto Kluba RIP i moto Kluba Bajkers u pratnji prijateljskih moto klubova iz Srbije i regiona.

Belocrkvanski karneval

Na čelu karnevalske povorke bili su  predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, predstavnik borda Federacije evropskih karnevalskih gradova Aleksandar Cicimov, predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova za Srbiju Miroljub Radivojević, Ilija Blanuša direktor Centra za kulturu „Bela Crkva“ i drugi  predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Belocrkvanski karneval

Belocrkvanske mažoretkinje prve su na nastupile na ovogodišnjem karnevala,  devojke koje predstavljaju osmeh našeg grada i promovišu ga širom Evrope.

Nastupili su pilići A i B sastava, a nakon toga sa novom koreografijom kadetkinje A sastava.

Belocrkvanske mažoretkinje na Belocrkvanskom karnevalu 2017

Najbolji evropski mažoro sastav, Zagrebačke mažoretkinje su odlučile da u čast našeg karnevala nastupe u kostimima, a pratio ih je orkestar dobošara iz Zagreba.

Zagrebačke mažoretkinje na Belocrkvanskom karnevalu

Osmeh je bio na licu posetilaca  ovogodišnjeg Belocrkvanskog karnevala,a ovogodišnja internacionalna povorka, po rečima mnogobrojnih gostiji, bila je bolja i maštovitija nego prethodnih godina.

Pogledajte galeriju fotografija eksponata i karnevalskih grupa:

  • Belocrkvanski karneval 30

Slične vesti