Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi

Davanje Krvi Bela Crkva 2

Crveni krst Bela Crkva u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Pančeva sproveo je treću redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u  našoj opštini.

Akcija davanja krvi je održana u Domu zdravlja „Bela Crkva“, a naši davaoci su se i ovoga puta u velikom broju odazvali pozivu Crvenog krsta iz Bele Crkva da daju krv.

Poznato je da je ova letnja akcija davanja krvi, može se reći, najvažnija u celoj godini, jer je krv u letnjim mesecima najpotrebnija. Dobrovoljni davaoci krvi u letnjim mesecima manje dolaze da daju krv zbog godišnjih odmora i sezonskih radova, a krv se mnogo više troši zbog učestalijih saobraćajnih udesa.

Sekretar Cvenog krsta Bela Crkva, Vladmir Radonjić, rekao je da transfuziolozi iz Pančeva željno očekuju akciju davanja krvi u Beloj Crkvi, jer su sigurni da će sa onim što prikupe kod nas, moći da rade nekoliko narednih nedelja.

Davanje Krvi Bela Crkva 3

„Naši dobrovoljni davaoci krvi ni sada nisu razočarali. U oba dana ove akcije je pregledano 114 dobrovoljnih davalaca krvi. Odbijeno je iz raznih razloga 14 davalaca, a njih ravno 100 je dalo krv. Medicinska ekipa iz Transfuziološke službe Pančeva, na čelu sad dr Jelenom Pešić nam je rekla da smo ih i ovoga puta izvukli iz velikog škripca. Odziv je bio odličan, a raspoloženje davalaca je kao i uvek bilo na nivou. Zahvaljujem se od sveg srca svim našim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su se u tako velikom broju odazivali na ovu našu akciju davanja krvi“, kaže Vladimir Radonjić, sekretar Crenog krsta Bela Crkva.

Davanje Krvi Bela Crkva 2

Inače, poruka svih ljudi koji su dali krv je: „Odvojite malo vremena da date krv, humanost se podrazumeva, a u čovekovoj prirodi je da pomaže drugom“

Slične vesti

Prokomentariši vest