Belocrkvanska ekipa dominirala na Keel Cup-u (VIDEO)

keel-cup-2019-bela-crkva

Šesti po redu, popularni „Keel Cup“ održan je od 2. do 4. avgusta na Glavnom belocrkvanskom jezeru. Sedam ekipa iz cele Srbije, kao i jedna ekipa iz Banja Luke učestvovalo je na turniru u „beach“ vaterpolu, a publika je tokom 3 dana takmičenja uživala u trideset šest utakmica, jer se igralo po principu svako sa svakim.

Turnir je otvorio Darko Udovičić kao predstavnik ministarstva omladine i sporta.

Na turniru su učestvovale dve ekipe iz Bele Crkve – „Braća Karić“ i „Gagijevi zmajevi“, ekipa iz Zemuna „Pirati sa Lida“, VK „Šabac“, VK „Borac“ iz Banja Luke, beogradske ekipe „Supersport 710“ i „Tajsonovi majkovi“ i ekipa iz Subotice „Select fruit“. Beach vaterpolo je sve popularniji u svetu i kao pravi letnji sport zbog svoje atraktivnosti okuplja sve veći broj publike.

U Nedelju, selektor vaterpolo reprezantacije Srbije Dejan Savić svojim dolaskom u Belu Crkvu dao je podršku „Keel Cupu“.

Iako vremenski uslovi nisu išli na ruku, ekipe su igrale i po kiši, pravi praznik vaterpola bio je u Beloj Crkvi, naročito u nedelju kada su se igrale polufinalne i finalne utakmice. Publika je ispunila do poslednjeg mesta tribine na vaterpolo terenu i željno očekivala finale, u kome su snage odmerili domaća ekipa „Braća Karić“ i mlada beogradska ekipa „Supersport 710“.

Za najbolju mladu nadu proglašen je Ivan Živojinović, a nagrada za najboljeg mladog igrača od ove godine nosi ime Miodraga Novakovića, preminulog Belocrkvanina koji je odgajio mladog vaterpolistu Aleksandra Perića. Najbolji golman turnira je Vlada Tanović iz Zemuna, dok je najbolji igrač turnira sa najvećim brojem postignutih golova Aleksandar Peštarić.

Nakon odigranog finala, prvo mesto zauzela je ekipa iz Bele Crkve pod nazivom „Braća Karić“, drugo mesto ekipa „Supersport 710“, dok je treće mesto pripalo ekipi iz Zemnuna „Pirati sa Lida“.

keel cup ekipa braca karic

Za sam kraj gledaci su uživali u nastupu „Belocrkvanskih mažoretkinja“ i vatrometu i na najbolji mogući način proslavili pobedu belocrkvanske ekipe na turniru.

Slične vesti

Prokomentariši vest