Dan otvorenih vrata u Tehničkoj školi „Sava Munćan“ (VIDEO)

Dan otvorenih vrata TS Sava Muncan

Tehnička škola Sava Munćan, u sredu 30. maja organizovala je Dan otvorenih vrata. Svi osmaci i njihovi roditelji, mogli su iz prve ruke saznati odgovore na sva pitanja vezana uz ovu školu.

Prva Zanatska škola u Beloj Crkvi, počela je sa radom davne 1884. godine. Starih zanata više nema, oni pripadaju prošlosti, a škola je danas moderna, opremljena savremenim tehničkim uređajima i računarima.

U školi se obrazuju učenici u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju u četiri područja rada – mašinstvo i obrada metala, lične usluge, saobraćaj, trgovina, ugostiteljstvo i turizam. Učenici su veoma angažovani kako u obrazovnom procesu, tako i učešćem u manifestacijama i brojnim akcijama u Beloj Crkvi. Oko 250 učenika iz opštine Bela Crkva i iz drugih mesta trenutno pohađa Tehničku školu „Sava Munćan“.

Svi kabineti kao i radionica bili su otvoreni, a učenici Sekcije za bezbednost saobraćaja u dovorištu škole prikazali su razne simulacije putem kojih se vrši edukacija radi povećanja bezbednosti u saobraćaju. Na ovaj način osmaci su se mogli upoznati sa svim programima, mogućnostima i prednostima koje nudi Tehnička škola „Sava Munćan“.

Za narednu školsku godinu planom upisa previđen je smer Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanja u četvorogodišnjem trajanju. U trogodišnjem trajanju predviđeno je kominovano odeljenje od 30 učenika, 15 učenika automehaničara i 15 učenika mehaničara poljoprivredne mehanizacije. Planiran je i novi smer – vozač motornih vozila, jedno odeljenje od 30 učenika, takođe u trogodišnjem trajanju.

Slične vesti

Prokomentariši vest