Održana XXIV sednica Skupštine opštine Bela Crkva (VIDEO)

XXIV-Sednica-SO-Bela-Crkva

U sredu 26. juna održana je XXIV sednica lokalnog parlamenta kojoj je predsedavao predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

Odbornici su usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća, ustanova i organizacija čiji je osnivač Opštine Bela Crkva za prethodnu godinu, a usvojena je i Odluka o završnom računu budžeta opštine Bela Crkva za 2018. godinu sa izveštajem nezavisnog revizora.

„Za 2018. godinu planirana su sredstva – prihodi u iznosu od 684.186.813,00 dinara, sa prenetim sredstvima iz 2017. godine od 36.016.646,00 dinara iznose 720.203.459,00 dinara, a realizovani su u iznosu od 588.901.851,00 dinara što u korelaciji sa planom predstavlja 86%, odnosno 82%“ – rekla je prilikom obrazloženja Odluke o završnom računu bužeta opštine za 2018. godinu načelnica odeljenja za finansije Svetlana Kitanović.

Na sednici SO Bela Crkva usvojena je i Odluka o držanju domaćih životinja na teritoriji opštine Bela Crkva, u kojoj se propisuju uslovi držanja, hvatanja, oduzimanja, smeštaja, zbrinjavanja, čuvanja i zaštite domaćih životinja.

Odbornici su usvojili Odluku o izmenama i dopunama Odluke o regulisanja saobraćaja na teritoriji opštine Bela Crkva, kojom se u toku letnje sezone, od 1. jula do 31. avgusta u periodu od 18 do 23 časa zabranjuje sobraćaj za sva vozila u delu ulice 1. Oktobra od raskrsnice sa ulicama Proleterska i Partizanska do raskrsnice sa ulicama Dejana Brankova i Karađorđeva i u delu od raskrsnice sa ulicama Dejana Brankova i Karađorđeva do raskrsnice sa ulicama Žarka Zrenjanina i Vuka Karadžića.

„Odbornicu su usvojili niz Odluka koje su važne sa stanovnike opštine Bela Crkva, kao i komunalne odluke bitne za fukncionisanje grada, posebno sada u toku Karnevala i letnje sezone. Apelujem na sve sugrađane da poštuju ovu Odluku kojom se zabranjuje kretanje motornih vozila u Glavnoj ulici, posebno zbog naših najmlađih i manifestacija koje se održavaju tokom Karnevala, kao i zbog gostiju i turista koji nam dolaze u toku letnje sezone“ – rekao je predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

Predsednik SO Bela Crkva osvrnuo se i na infrastrukturne radove na teritoriji opštine Bela Crkva.

„Rekonstrukcija lokalnog puta Jasenovo – Dobričevo od izuzetnog je značaja, iz razloga što je taj put bio u jako lošem stanju, uskog profila, a dozvoljeno je kretanje teretnih vozila, što je dodatno uslovilo oštećenja na tom kolovozu. Put se radi od Jasenova od skretanja za Banatsku Suboticu sve do Dobričeva, a nakon toga i novih 1,8 km novog asfalata prema Rumunskoj granici“ – najavio je Aleksić.

U narednom periodu očekuje se i početak izgradnja nove sportske sale, asfaltiranje 5 ulica u gradu i naseljenim mestima koje finansira Vlada APV, a kada se uzmu u obzir svi radovi na rekonstrukciji putne infrastrukture u ovoj godini, može se reći da nikada više ulaganja i radova nije bilo nego u toku ove građevinske sezone.

Slične vesti

Prokomentariši vest