Opština Bela Crkva pomaže sanaciju krova na kući porodice Bene iz Dobričeva (VIDEO)

Istvan-Bene-Dobricevo

Jako nevreme sa olujnim vetrom koje je zahvatilo teritoriju opštine Bela Crkva, odnelo je krov na kući domaćinstva porodice Bene iz Dobričeva. Nakon pomoći prvih komšija i meštana sela Dobričevo, predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, obišao je domaćinstvo porodice Bene i dogovorio na koji način će lokalna samouprava pomoći u sanaciji štete.

U petak 12.jula porodici je stigao i građevinski materijal, a predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević i direktor Centra za socijalni rad Dragan Popović obišli su ponovo domaćinstvo, kako bi dogovorili radove na obnovi krova i popravku električnih instalacija na kući porodice Bene.

„Veliko nevreme koje nam je došlo, odnelo nam je krov na kući, jako smo se uplašili, posebno deca i ja sam još uvek u šoku. Imam četvoro dece, tri sina i ćerku. Idem u nadnicu da radim, svuda gde me zovu i za poljoprivredne i građevinske radove. Zahvaljujem se opštini Bela Crkva i predsedniku što će nam pomoći i zahvaljujem se i Virag Tiboru koji je obavestio nadležne u opštini. Hvala i svim komšijama koji su nam prvi pomogli“ – kaže Ištvan Bene.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević istakao je posebno solidarnost svih u selu, koji su prvi pritekli u pomoć.

„Porodici koja je socijalno ugrožena, sa četvore dece, nevreme je odnelo krov na kući. Mi smo bili ovde pre dva dana da uradimo predmer, a danas stiže materijal, kao i građa i počeće se sa radovima na krovu. Moram da pohvalim pre svega meštane Dobričeva i okolnih sela, koji su pritekli pomoć i sami raščistili sav onaj šut koji je nastao od palog krova. Mi ćemo pomoći u tome da saniramo krov kako bi pre svega deca i porodica imali uslove za stanovanje“ – rekao je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Centar za socijalni rad „8. Maj“ Bela Crkva pomogao je preko 80 domaćinstava na teritoriji opštine Bela Crkva, koja su socijalno ugrožena.

„U saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Bela Crkva, Centar obezbeđuje građevinski materijal za obnovu krova. Što se tiče dece, mi smo i do sada, a i nadalje ćemo pomagati u nabavci knjiga i školskog pribora, da deca mogu uredno da pohađaju školu“ – kaže direktor Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi, Dragan Popović.

Meštani Dobričeva pokazali su solidarnost ka unesrećenom domaćinstvu, a kako kažu, i sam Ištvan Bene pomagao je svima u selu. Oni ističu da se nadaju da će glava domaćinstva Ištvan Bene naći stalan posao, kako bi mogao da obezbedi sredstva, prvenstveno za svoju decu i njihovo dalje školovanje.

Slične vesti

Prokomentariši vest