Otvorena izložba fotografija Belocrkvanskog karnevala (VIDEO)

Izlozba fotografija Karneval Bela Crkva

Izložba fotografija Milana Živkovića pod nazivom „Karneval“, otvorena je u izložbenom prostoru Bele Galerije.

Ove godine na Belocrkvanskom karnevalu pojavila se i Refoto ekipa „naoružana“ ozbiljnom fotografskom opremom i sa željom da snimi karneval na malo drugačiji način.

„Osnovni cilj bio je snimiti nenameštene portrete učesnika, ali na studijski način. Uz portrtete snimljen je i deo atmosfere karnevala, a od par stotina fotografija nastale su dve izložbe: „Karneval – Portreti“ koja je bila izložena u okviru festivala „Žisel“ u Omoljici i „Belocrkvanski karneval“ koja je sada izložena u Beloj galeriji“ – rekao je Milan Živković.

Organizatori Belocrkvanskog karnevala ističu da je najvažnija novina organizovanje konkursa za najbolju fotografiju, podstaknuta idejom da se uradi prva izložba amaterskih fotografija snimljenih tokom karnevala. Posetioci su imali priliku da pogledaju i ovu izložbu, koju čini 41 fotografija koje je odabrao žiri sa foto-konkursa „Belocrkvanski karneval“. Žiri foto – konkursa koji su činili Ljupče Stanković, Marko Lazarević i Ilija Blanuša, od pristiglih fotografija odabrao je najbolje i to po sistemu jedna prva, dve druge, tri treće i četiri nagrade u vidu pohvale.

Za najbolje autore ove prve izložbe čija je tema Belocrkvanski karneval proglašeni su Marius Olđa za fotografiju „Rio Nera“, druge dve nagrade dodeljenu su Mini Petrović za fotografiju „Ljubičasta i zlato“ i Nikoli Vukomanoviću za „Najlepši kostim“. Tri treće nagrade dele Jelica Milentijević za „Radost na karnevalu“, Siniša Franjković za „Eksponat“ i Emanuel Veverica za fotografiju „Mis i mister karnevala“. Pohvale su dobili Jelena Tošić i fotografija „Najlepši kostim“, Igor Bota „Deca su ukras sveta“, Dušan Stojšin „Karneval suprotnosti“ dok je četvrtu pohvalu dobila Mirjana Mitrović za fotografiju „Dva puta dve“.

„Naš cilj jeste da ove izložbe fotografija obiđu ostale karnevalske gradove u Srbiji i regionu. Veoma je značajno što smo prilikom otvaranja izložbe promovisali i fotomonografiju „Karneval“ koja će nam koristiti u daljoj promociji turističke ponude opštine Bela Crkva i Belocrkvanskog karnevala, kao najznačajnije turističke manifestacije“ – istakao je Ljupče Stanković, član Opštinskog veća opštine Bela Crkva resorno zadužen za oblast kulture i turizma.

Posetioci su bili složni u oceni da ova izložba predstavlja jedinstvenu priliku da se vide sve lepote Belocrkvanskog karnevala na malo drugačiji način, kroz objektiv Milana Živkovića kao i ostalih zaljubljenika u karneval i fotografiju.

Izložba će biti otvorena do 12. oktobra i može se pogledati u Beloj galeriji svakog radnog dana od 18 do 20 sati.

Slične vesti

Prokomentariši vest