Takmičari KPA „Bela Crkva“ nastavili niz uspešnih takmičarskih nastupa u državi i regionu!

KPA Bela Crkva prvenstvo Subotica

Proteklog vikenda u Subotici održano je Državno prvenstvo Srbije i otvoreno prvenstvo Vojvodine u statičkoj i dinamičkoj apnei, a pored takmičara iz Srbiji, učestvovali su uzeli takmičari iz Madjarske i Hrvatske. KPA „Bela Crkva“ ostvario je izuzetne rezultate i pokazao još jednom da je u vrhu bazenskih apneaških disciplina u ronjenju na dah!

Trenutno najbolji takmičar KPA“Bela Crkva“ Dušan Mihajlović ostvario je izuzetne rezultate, posebno u dinamičkoj apnei sa mono perajima, osvojivši prvo mesto sa preronjenih 200m, što je njegov lični ali i novi nacionalni rekord Srbije! Dušan je sa ovim postignutim rezultatom ušao u klub najboljih svetskih takmičara u ovoj disciplini!

Verifikaciju nacionalnog rekorda očekujemo posle zvaničnog izveštaja antidoping kontrole od strane nadležne službe, pošto je Dušan Mihajlović bio podvrgnut antidoping kontroli.

KPA Bela Crkva Subotica

Dušan je bio prvi i u disciplini dinamička apnea bez peraja sa preronjenih 108,5 metara, četvrti u dinamičkoj apnei sa BI perajima i drugi u statičkoj apnei sa ostvarenim vremenom od 4’30“. Svi ovi rezultati su omogućili da Dušan Mihajlović bude proglašen za najuspešnijeg takmičara na prvenstvu u Subotici.

Uspešan nastup imao je i Milan Perašević ostvarivši četvrto mesto u statičkoj apnei na državnom nivou i sedmo mesto u otvorenom delu prvenstva i na taj način doprineo osvojenim bodovima za ukupni klupski plasman na prvenstvu.

Prijatno iznenadjenje napravila je Jasna Gera, koja je ostvarila lični rekord u ronjenju na dah sa BI perajama i postigla dužinu zarona od 71.2m i na taj način poboljšala lični rekord za 10m. U ostalim disciplinama zauzela odlična peta mesta i osvojenim bodovima doprinela ukupnom klupskom plasmanu.

Klub za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ je u timskom plasmanu zauzeo II mesto, iza Spartaka iz Subotice a ispred Sombora, što je, sve zajedno sa pojedinačnim rezultatima, ostavilo više nego odličan utisak sa ovog takmičenja. U klubu ističu i da su izuzetno bili ponosni što je nekladašnji takmičar belocrvanskog kluba Petar Marković, inače nacionalni sudija, bio jedan od sudija na takmičenju u Subotici.

Slične vesti

Prokomentariši vest