U toku su radovi na rekonstrukciji putne infrastrukture u Beloj Crkvi (VIDEO)

Asfaltiranje Vojske Jugoslavije

Uz dobru saradnju lokalne samouprave opštine Bela Crkva sa Republičkim i Pokrajinskim institucijama, pripremljena je projektno-tehnička dokumentacija i obezbeđena su sredstva za asfaltiranje i rekonstrukciju putne infrastrukture na teritoriji opštine Bela Crkva.

Radovi su počeli 23. aprila u ulici Vojske Jugoslavije, a u četvrtak, 25. aprila, postavljen je i prvi asfalt.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević i predsednik Skupštine opštine Marjan Aleksić obišli su radove.

„Danas su krenuli radovi na asfaltiranju ulice Vojske Jugoslavije, nakon toga sledi ulica Vojvođanskih brigada, ulica Jovana Popovića, Cara Dušana u Kruščici i Njegošava ulica u Beloj Crkvi. Od vitalnog značaja je rekonstrukcija lokalnog puta Jasenovo – Dobričevo u dužini od 6.150 m. Nakon toga sledi asfaltiranje još tri ulice u Beloj Crkvi i po jedne u naseljenim mestima Crvena Crkva i Banatska Palanka. Za opštinu Bela Crkva ovi radovi na putnoj infrastrukturi su veoma značajni, a naši sugrađani već i znaju da je potpisan i ugovor o izgradnji nove sportske sale. Od 1988. godine obećavana je nova sportska sala stanovnicima Bele Crkve, ali tek smo mi uspeli da obezbedimo sredstva za prvu fazu izgradnje. Prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, razgovarali smo i o razvoju turizma naše opštine, pa u skladu sa tim krećemo i u nove projekte oko proširenja turističkih kapaciteta i produžetka turističke sezone“ – rekao je predsednik opštine Darko Bogosavljević.

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je da se, nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, krenulo u pripremu projektno-tehničke dokumentacije i da se zahvaljujući obećanju predsednika Srbije, krenulo u realizaciju asfaltiranja saobraćajnica u opštini Bela Crkva.

„Predviđena rekontrukcija ovih ulica je od velikog značaja, posebno zbog velikog opterećenja saobraćaja, blizine Autobuske stanice i Doma zdravlja, a decenijama unazad bile su zapuštene. Mogu da kažem da se ovi radovi izvode na radost većine Belocrkvana, ali postoji jedna šačica ljudi koji su protiv ovih radova, što je nezamislivo i neprihvatljivo. Putna infrastruktura je preduslov za razvoj opštine Bela Crkva, a sada, zahvaljujući ljudima koji ispunjavaju svoja obećanja, imamo ova velika ulaganja i rekonstrukciju putne mreže. Sada već idemo ozbiljnim koracima napred, završen je novi blok bolnice, završava se i nova pijaca, kompletira se i završava i industrijska zone gde je već i započeta izgradnja fabrike, kao i ova obimna i važna rekonstrukcija putne infrastrukture“ – dodao je Aleksić.

Stanovnici ulice Vojske Jugoslavije izašli su da posmatraju radove i nisu krili svoju radost što će konačno dobiti novi kolovoz i novi asfalt.

Slične vesti

Prokomentariši vest