Besplatan internet u Gradskom parku, uskoro i novo dečije igralište

Branko Ružić i Darko Bogosavljević

U četvrtak, 20.jula 2017. godine u Gradskom parku svečano je pušteno u rad Wi-Fi drvo koje su stanovnici Bele Crkve osvojili zahvaljujući velikom broju poslatih fiskalnih računa u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Wi-Fi drvo svečano su pustili u rad Branko Ružić – Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Višnja Račić – menadžer za razvoj članstva NALED-a, Rade Jakšić –  direktor sektora za izgradnju infrastrukture kompanije „Telekom Srbija“ i predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Branko Ružić Bela Crkva

Opština Bela Crkva, koja je četvrta u Srbiji po broju poslatih računa u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, dobila je ovom prilikom i 20.000 eura koje će iskoristiti za uređenje dečijeg igrališta u gradskom parku. Ugovor i simboličan ček sa tim iznosom predsedniku opštine Bela Crkva uručio je ministar Branko Ružić.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je da je posebno lepo što će park koji postoji od 1850 godine biti obogaćen igralištem za najmlađe i besplatnim internetom.

„Borba protiv sive ekonomije, utaje poreza i fiskalna konsolidacija su prioriteti vlade, a građani Bela Crkve pokazali su visoku svest o tome koliko je važno boriti se protiv sive ekonomije, po broju poslatih fiskalnih računa i slipova. Ako imate u vidu da je u prvom kvartalu ove godine za 47% povećan broj pritužbi na neizdavanje fiskalnih računa u odnosu na prošlu godinu,  to vam govori da se na ovaj način zaista podiže svest o čitavom sistemu ozdravljenja funkcionisanja naše države“ – rekao je Ministar Branko Ružić.

Predsednik Opštine Bela Crkva, Darko Bogosavljević, rekao je da građani koji su učestvovali nisu imali samo svoju korist već su doprineli celoj opštini.

„Igralište i internet su, šire govoreći značajni za sve, a razvoj opštine je naš prioritet kome ćemo i u budućnosti biti posvećeni“ – rekao je predsednik opštine Bela Crkva, Darko Bogosavljević.

Menadžer za razvoj u NALED-u, Višnja Račić rekla je da se na primeru opštine Bela Crkva vidi kako plaćanje poreza utiče na kvalitet života građana na lokalu.

WiFi drvo Bela Crkva

Direktor sektora za izgradnju infrastrukture u Telekomu, Rade Jakšić rekao je da će Wi-Fi drvo omogućiti građanima Bele Crkve da u prečniku od 150 metara koriste besplatan internet.

„Ovu zonu može istovremeno da koristi do 300 ljudi sa minimalnom brzinom od jednog megabita u sekundi, što je dovoljna brzina za normalno korišćenje interneta“ – rekao je Jakšić.

Wi-Fi opremljeno je i priključcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetljenjem i predstavlja novi ukras ovog parka.

U Gradskom parku svoje rukotvorine izložile su članice Belocrkavnskog udruženja kretivaca “Mustre” i udruženja “Vredne ruke Bele Crkve”, a u muzičkom paviljonu održan je prigodan program mladih belocrkvanskih umetnika.

Vesela Varoš Bela Crkva

Slične vesti