Donacija u lekovima uručena Domu zdravlja „Bela Crkva“

Donacija lekova DZBC

Opština Bela Crkva dobila je donaciju u vidu lekova od Pokrajinskog sekratarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević izvršio je primopredaju lekova Domu zdravlja „Bela Crkva“.

„U pitanju su lekovi u vrednosti do 5000 evra koju su dobijeni preko sufinansiranja pogona novih tehnologija, koje finansira Pokrajinska vlada. Danas ćemo izvršiti primopredaju lekova i svi naši sugrađani, korisnici usluga belocrkvanskog Doma zdravlja dobiće ove lekove potpuno besplatno“ – rekao je predsednik opštine Darko Bogosavljević.

Član opštinskog veća resorno zadužen za oblast zdravstva dr Emina Minić, kao lekar opšte prakse svakodnevno je u kontaktu sa velikim brojem korisnika usluga zdravstvene zaštite, istakla je značaj ove donacije.

„Lekovi će veoma značiti pacijentima koji su lošeg materijalnog stanja, posebno pacijetima obolelim od kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih bolesti jer ima dosta lekova koji se koriste u terapiji baš za ove bolesti“ – kaže dr Emina Minić.

Direktorica Doma zdravlja „Bela Crkva“ dr Slađana Lacmanović istakla je zahvalnost i Pokrajinskog Vladi i opštini Bela Crkva za ovu donaciju.

„Ovi lekovi pomoćiće našim sugrađanima u njihovom lečanju, a olakšaće i rad lekara, biće podeljeni potpuno besplatno, bez ikakvog učešća i participacija korisnicima usluga našeg Doma zdravlja“ – rekla je dr Lacmanović.

Slične vesti

Prokomentariši vest