Svetski kup u raketnom modelarstvu u Beloj Crkvi

Kup u raketnom modelarstvu Bela Crkva

U organizaciji Aero kluba „Živica Mitrović“  1. i 2. jula 2017 godine na poligonu areodroma Crvena Crkva održan je drugi „Bela Crkva“  svetski kup  u raketnom modelarstvu.

Bilo je prisutno 36  takmičara, tri kluba iz Bugarske, tim iz Slovenije i pet klubova iz Srbije.

Glavni sudija bio je Vladimir Čipčić iz Kikinde, inače juniorski selektor reprezentacije Srboje, FAI žiri su sačinjavali delegati iz Slovenije, Bugarske i Srbije.

Kup u raketnom modelarstvu Bela Crkva

„Ovo je jedan od kupova koji se organizuju širom sveta, a nama je posebna čast da se jedan od dva kupa koliko ih ima u Srbiji baš održava u Beloj Crkvi. Kategorije su: S-4 uvek simpatični mali raketoplani, S-6 tradicionalno najmasovnija kategorija trake (ili strimeri), S-7 najlepša kategorija – kosmički modeli, S-9 neobični žirokopteri i S-8 EP najteža, ali i ništa manje lepa kategorija“ – rekao je direktor takmičenja Žak Zlatko.

Kup u raketnom modelarstvu Bela Crkva

Takmičari su se oprobali u 5 kategorija, dok je aero klub „Živica Mitrović“ učestvovao sa sedam takmičara, juniora i seniora. Najbolji rezultat postigao je Dejan Žak, zauzevši drugo mesto u kategoriji Klasa  S-9 , što će mu svakako značiti na Evropskom prvenstvu gde će učestvovati kao član juniorske reprezentacije Srbije.

Slične vesti