Četvrt veka sa vama – medijska kuća BC INFO!

Radio Bela Crkva 25 godina sa vama

Radio „Bela Crkva“ emitovanje programa je započeo davne 1996. godine, kao deo UKD „Centar za kulturu Bela Crkva“.

Skupština Opštine Bela Crkva 2001. godine osniva Javno informativno preduzeće „BC Info“ i radio postaje deo ovog preduzeća. Republička radiodifuzna agencija je 4. septembra 2008. godine donela je konačnu odluku kojom se JIP „BC Info“ dodeljuje frekvencija 92,4 MHz u okviru zone pokrivanja područja opštine Lr 216 (Bela Crkva).

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije od 6.10.2015 godine, na aukciju u Agenciji za privatizaciju, Radio „Bela Crkva“ je privatizovan sa 100 posto kapitala. Vlasnik 100 kapitala postao je gospodin Jovica Burkić. Radio od tada funkcioniše kao Informativno preduzeće „BC Info“ d.o.o – Radio Bela Crkva.

Prateći moderne tedencija u oblasti elektronskih medija, 2017. godine osnovan je portal infobc.rs koji prvenstveno objavljuje video zapise, tekstove i fotografije vezane za dešavanja u lokalnoj zajednici. Vizija nam je da predstavimo sve aktuelnosti u opštini Bela Crkva, najavimo sve manifestacije, posebno u okviru turističke sezone i prezentujemo bogato kulturno istorijsko nasleđe kao i raskoš naših jezera, reka, zaštićenih područja koje nam je priroda darežljivo poklonila.

Bela Crkva je poznata po svojoj multikulturalnosti, multietičnosti i multinacionalnosti i to je ona vrednost, odnosno lepota različitosti koja nas krasi.

Već godinama Radio „Bela Crkva“ program emituje kako na srpskom, tako i na jezicima nacionalnih manjina – na češkom, romskom, mađarskom i rumunskom jeziku. Kuriozitet je činjenica da se emisija na češkom jeziku „Krajanka“ emituje od samog početka, kao još jedan u nizu doprinosa očuvanju kulturne baštine i nacionalnog identita češke nacionalne zajednice, koja je najbrojnija baš u opštini Bela Crkva.

Ove godine 25 godina postojanja i rada obeležili smo radno i svečano. Zahvaljujemo se svim našim sugrađanima koji su četrvt veka sa nama, gospodinu Jovici Burkiću koji nas podržava u potpunosti i otvoren je za sve nove ideje u smislu unapređivanja programa, svim našim saradnicama kao i opštini Bela Crkva na izuzetnoj saradnji tokom proteklih godina.

Planovi za naredni period obuhvataju uvođenje novih autorskih emisija u kojima će biti obrađene različite teme, počevši od prezentovanja kulturno istorijskog nasleđa našeg gradića sa pet imena, ali i razgovora sa našim sugrađanima koji imaju zanimljive priče koje se tiču kako prošlosti, tako i sadašnjosti.

Bela Crkva je prelepa varoš, mesto koje uz bogatu prošlost korača u bolju budućnost, a naš zadatak je da zajedno izgradimo lepše i bolje mesto za život budućih generacija, uz očuvanje naše prošlosti tradicije i naših prirodnih vrednosti. Zajedno smo na tom putu 25 godina i nadamo se da ćemo još dugo biti sa vama, prenoseći pre svega informacije koje se tiču naše lokalne zajednice, dobro raspoloženje i pozitivnu energiju!

Srećan nam rođendan!

Tamara Gojković

Slične vesti

Prokomentariši vest