O nama

Jedini elektronski medij u Beloj Crkvi prošao je kroz nekoliko transformacija i u kontinuitetu uspešno radi od 1996. godine.

Emitovanje programa je započeo davne 1996. godine, kao deo UKD „Centar za kulturu Bela Crkva“. Godine 2001. Skupština Opštine Bela Crkva osniva Javno informativno preduzeće, „BC Info“ i radio postaje deo ovog preduzeća. Republička radiodifuzna agencija je 04. septembra 2008. godine donela konačnu odluku kojom se JIP „BC INFO“ dodeljuje frekvencija 92,4 MHz u okviru zone pokrivanja područja opštine Lr 216 (Bela Crkva).

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije od 06.10.2015. godine, na aukciju u Agenciji za privatizaciju, Radio „Bela Crkva“ je privatizovan sa 100 posto kapitala. Vlasnik 100 posto kapitala postao je gospodin Jovica Burkić. Radio od tada funkcioniše kao Informativno preduzeće „BC Info“ d.o.o – Radio Bela Crkva.

Radio Bela Crkva

Već godinama program se emituje kako na srpskom, tako i na jezicima nacionalnih manjina – na češkom, romskom, mađarskom i rumunskom jeziku. Kuriozitet je činjenica da se emisija na češkom jeziku „Krajanka“ emituje od samog početka, kao još jedan u nizu doprinosa razvoju češke nacionalne manjine koja je najbrojnija u opštini Bela Crkva, kao i emisija na romskom jeziku „Romano Suno“, koja je ove godine ušla u 19. godinu emitovanja.

U programskoj šemi dominiraju informativni i programi iz oblasti kulture i zabave.

Radio Bela Crkva postao je ove godine punoletan i po svetskim standardima, a jubilej je obeležen skromno i radno. Planovi za naredni period obuhvataju uvođenje novih autorskih emisija u kojima će biti obrađene različite teme, počevši od poljoprivrede pa sve do zdravstva i istorije.