Belocrkvanske mažoretkinje nastupom u Gradskom parku najavile Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Belocrkvanske Mazoretkinje Gradski park

U nedelju, 26. avgusta, u gradskom parku nastupile su „Belocrkvanske mažoretkinje“ koje su prikazale svoja umeća i najavile Evropsko prvenstvo u mažoro plesu, u septembru u Sokobanji, na kome su domaćini.

Belocrkvanske mažoretkinje osvojile su zlatnu medalju u kategoriji šou na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu. Ovaj uspeh je svakako doprineo da se naša zemlja bude domaćin jubilarnog 20. Evropskog prvenstva u mažoro plesu i služiće dalje kao podsticaj za razvoj i promociju KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Juniorke i kadetkinje prikazale su nam svoje koreografije koje su pripremile za Evropsko prvenstvo, izuzetno zahtevne sa novim elementima. Kažu da se cele godine pripremaju, a naročito su vredno trenirale i uvežbavale koreografiju tokom letnjih meseci. Bitno je da napomenemo da su se u tim vratile i devojke koje su bile u prvom timu mažoretkinja, a koje su zbog studija i školovanja otišle van Bela Crkve. Želele su da daju podršku svom mažoro timu i ističu da je ovaj ples njihova ljubav, dok u timu funkcionišu kao jedna porodica.

Predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ Dejan Đurić ističe da je pre 6 godina zadao sebi i svom timu zadatak da Srbija bude domaćin Evrospkog prvenstva.

„Zahvaljujući radu i upornosti svih devojaka u timu „Belocrkvanskih mažoretkinja“, postigli smo do sada najbolje rezultate u državi, a svakako da su naši nastupi van granica naše zemlje doprineli da ove godine Srbija bude domaćin Evropskog prvenstva. Zahvalio bi se i lokalnoj samoupravi Sokobanje, gde će se i održati prvenstvo, koji su sve pripremili za predstojeće takmičenje. Nadam se ove godine jednoj od medalja u glavnoj kategoriji, u kategoriji štap, a sasvim sam siguran da će naše devojke dati sve od sebe i na najbolji mogući način predstavljati Belu Crkvu i našu državu na ovom značajnom takmičenju.“ – kaže na kraju Dejan Đurić.

Mažoretkinje su igrale i sa mališanima koji su pomno pratili njihov nastup, a posebno su devojčice bile zainteresovane da probaju neki plesni korak ili bar drže mažoro štap u ruci.

Slične vesti

Prokomentariši vest