Belocrkvanske mažoretkinje osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu (VIDEO)

mazoretkinje-prvenstvo-francuska

KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ osnovan je pre sedam godina, sa ciljem promovisanja našeg Karnevala širom zemlje i regiona, a nastupima na brojnim takmičenjima doprinele su popularizaciji Bele Crkve u Srbiji i u Evropi. Svojim učešćem na Evropskom prvenstvu koje se održalao od 29. avgusta do 1. septembra u francuskom gradu Ažen, potvrdile su svoje kvalitete i vratile su se u svoj rodni grad sa medaljama.

Juniorke su osvojile zlatnu medalju u kategoriji „šou“, seniorke su zauzele drugo mesto u kategoriji „šou“, šesto mesto za kadetkinje u kategoriji „štap“, a peto mesto u kategoriji „šou“, sedmo mesto u kategoriji „štap“ za juniorke – bilans je učešća KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ na XXI Evropskom šampionatu u mažoret plesu, koji je održan u Francuskoj u gradu Ažen.

U solu nastupima srebrnu medelju osvojila je Andrea Starović za koreografiji sa pom-pomom, a Jovana Blanuša treće mesto u kategoriji „šou“. Isidora Pronić je za svoj prvi solo nastup osvojila 6. mesto, a Teodora Mihajlović rangirala se na osmom mestu.

Predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ Dejan Đurić kaže da je zadovoljan postignutim rezultatima na Evropskom prvenstvu i ističe izuzetnu podršku roditelja i lokalne samouprave opštine Bela Crkva prilikom učešća na prestižnom evropskom takmičenju.

Devojke su koreografije vredno pripremale tokom proteklih meseci i kažu da su reakcije publike na takmičenju su bile krajnje pozitivne, s obzirom na to da su naše mažoretkinje uspele sve prisutne da iznenade novim i spektakularnim elementima koreografije u kategoriji „šou“.

Sve čestitke devojkama koje su i ovaj put na najbolji mogući načine predstavljale svoju zemlju i Belu Crkvu.

Slične vesti

Prokomentariši vest