Belocrkvanski srednjoškolci pokazali svoju humanost na delu

Dobrovoljni davaoci krvi Bela Crkva

U organizaciji Crvenog krsta Bela Crkva, održana je i druga ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi za srednoškolce u Beloj Crkvi i to u četvrtak 28. septembra 2017. godine, od 8h do 11h.

Na ovoj akciji je pregledano 27 potencijalnih davalaca, odbijeno iz raznoraznih razloga 2 davaoca,  a njih 25 je dalo krv. Po prvi put krv je dalo čak 17 novih davalaca. Akciju je sprovela ekipa Transfuziološke službe iz Pančeva, na čelu sa dr. Jelenom Pešić, a ekipu su činili još četvoro medicinskih  tehničara.

Dobrovoljni davaoci krvi bela Crkva

„Naša gimnazija nam je, kao i uvek do sada, bila odličan domaćin“ – kaže sekretar Cvenog krsta Bela Crkva, Vladimir Radonjić i dodaje: „I ovoj akciji davanja krvi je, kao i uvek, prethodilo predavanje za srednjoškolce, na kome smo naše buduće mlade davaoce upoznali sa osnovnim stvarima, koje se tiču dobrovoljnog davanja krvi“.

Dobrovoljni davaoci krvi bela Crkva

Transfuziološka  služba iz Pančeva i  Opštinska organizacija Crvenog krsta zahvaljuje se  direktorima naših srednjih škola, Mirjani Pančić-Bužek i Željku Stamenkoviću, koji imaju veliko razumevanje za sve humanitarne akcije koje Organizacija Crvenog krsta Bele Crkve sprovodi među srednjoškolcima. Akcija dobrovoljnog davanja krvi sprovodi se u obe naše srednje škole od 2004. godine, a za sve ove godine više od 50% punoletnih učenika dobrovoljno daje krv. To je izvanredan rezultat koji daje nadu, da će Bela Crkva i u budućnosti da ima ovako dobre rezultate u davalaštvu krvi.

Slične vesti

Prokomentariši vest