Izložba „Putovanja tri objektiva“ u Beloj Crkvi (VIDEO)

Izložba putovanja tri objektiva

Tomislav Peternek, Goran Kukić i Igor Mandić u izložbenom prostoru „Bele galerije“ predstavili su deo svoje bogate fotografske kolekcije. Izložba pod nazivom „Putovanja tri objektiva“, prikazuje doživljaje autora sa putovanja širom sveta i atipične svakodnevne situacije.

Fotografije Tomislava Peterneka nastale u periodu od više decenija, beleže zanimljive i neočekivane situacije iz svakodnevnog života.

Dela Gorana Kukića nemaju jasnu dvodimenzionalnost i vremensku odrednicu. Prikazane su refleksije  u različitim izlozima širom Evrope. Kroz celinu realnosti, fotografije prikazuju i ono što je čulnoj realnosti nevidljivo.

Fotografije  Igora Mandića su kolekcija doživljaja trenutka sa različitih kontinenata – od totalne pustinje do najnaseljenijih mesta na svetu. Kroz fotografije, Igor teži nadrealnosti realnih scena.

Izložbu je otvorio Ljupče Stanković, član Opštinskog veća opštine Bela Crkva resorno zadužen za turizam i kulturu.

„Projekat „Putovanja tri objektiva“, prati našu priču koja traje već dve godine u Beloj Crkvi, a to je da pored održavanja kursa fotografije, organizujemo ovakve izložbe renomiranih fotografa u cilju popularizacije fotografije i edukacije mladih belocrkvanskih fotografa.“ – rekao je Stanković.

Izložba fotografija trojice majstora, traje do 2. oktobra i svakako bi trebalo naći vremena za razgledanje ove nesvakidašnje postavke.

 

Slične vesti

Prokomentariši vest