Kampanja „Na maturu bez automobila“ u Beloj Crkvi

na maturu bez automobila

„Na maturu bez automobila“ je kampanja koja se već drugu godinu zaredom realizuje u Opštini Bela crkva u periodu završetka školske godine za maturante srednjih škola, odnosno u periodu kada se održavaju maturske proslave. 

Taksi Millenijum, Taksi None i  Goran Taksi su pokrenuli inicijativu da se podrži kampanja „Na maturu bez automobila“ i za ovu priliku spremili specijalne popuste za taksi usluge maturantima na veče mature. Svrha ove akcije je da se maturanti motivišu da biraju alternativni vid prevoza i da u slučaju konzumiranja alkohola odustanu od vožnje automobila.

Inicijativa je realizovana pomoću Sekcije za bezbednost saobraćaja, Udruženja građana „Srpska policijska unija“ i Udruženja građana „Aurora“.

„Sa maturantima je obavljen razgovor i dati su saveti kako da se ponašaju u specifičnim situacijama i kako da pronađu alternativu“ – kaže Igor Ivašković, profesor saobraćajne grupe predmeta u Tehničkoj školi „Sava Munćan“.

na maturu bez automobila edukacija

Taksisti su podelili maturantima vaučere sa popustom i pozvali ih da na veče mature parkiraju svoje automobile i koriste alternativne vidove prevoza, kao i ono najbitnije – da sačuvaju sebe i druge.

Slične vesti

Prokomentariši vest