KPA „Bela Crkva“ opet među najboljima

KPA Bela Crkva Muskarci

Samo dva dana nakon što su članovi KPA „Bela Crkva“ proglašeni za najbolju seniorsku ekipu opštine Bela Crkva za 2017. godinu, nastavljen je njihov pobednički niz.

Na otvorenom prvenstvu Srbije u ronjenju na dah – AIDA SRBIJA, koje je održano u subotu, 24. februara u Beogradu, članovi KPA „Bela Crkva“ ostvarili su izuzetan uspeh, i time potvrdili da se nalaze u samom vrhu srpskog ronjenja na dah u bazenskim disciplinama.

U Nacionalnom delu takmičenja, Dušan Mihajlović u ronjenju na dah sa perajima i rezultatom od preronjenih 150m, osvojio je I mesto. Jasna Gera osvojila je II mesto u dinamičkoj apnei sa perajima i II mesto u statičkoj apnei. Zapažen uspeh ostvario je i Milan Perašević, osvojivši IV mesto u statičkoj apnei. Ukupan povoljan utisak upotpunio je i Ivan Stošić svojim učešćem i pomogao da se KPA Bela Crkva u klubskom plasmanu popne do II mesta na pobedničkom postolju.

KPA Bela Crkva Devojke

Treba napomenuti da su takmičare našeg kluba pripremali i brinuli na sve oko organizacije nastupa Oliver Jankulov kao trener i Tijana Vasiljević kao sigurnosni pratilac naših takmičara tokom nastupa u takmičarskom delu.

Članovi kluba za podvodne aktivnosti protekle subote učestvovali su i na Otvorenom prvenstvu Srbije i Vojvodine u podvodnom streljaštvu SUBIATHLON 2018, koje je održano u Subotici. Na ovom takmičenju, koje je po prvi put organizovano u Srbiji, učestvovali su članovi 9 klubova iz Srbije, a takmičenje se odvijalo u disciplini podvodnog streljaštva BIATHLON. Nadmetanje je bilo za plasmane u muškoj/ženskoj konkurenciji i ekipno.

KPA Bela Crkva SUBIATHLON Subotica

KPA „Bela Crkva“ na ovom takmičenju su predstavljali Aleksandar Kračun i Igor Obradović u takmičarskom delu, Slobodan Savatović i Mile Petrov kao predstavnici kluba iz Bele Crkve.

„Imajući u vidu da se ovo takmičenje prvi put organizuje u okvirima Srbije naši takmičari su stekli novo iskustvo i saznanja tako da rezultat nije bio u prvom planu već da se upoznamo sa opremom, takmičarskom stazom i postavljenim zadacima koja će nam biti od koristi za pripremu i naredna takmičenja u ovoj discipline“ – istako je Slobodan Savatović.

Zapažen uspeh imao je Aleksandar Kračun, koji je u delu prvensta Vojvodine osvojio 10. mesto, a na prvenstvu Srbije 16. mesto u konkurenciji od preko 30 takmičara.

Drugi takmičar KPA „Bela Crkva“, Igor Obradović, nije imao sreće zbog problema sa opremom (podvodne puške), i na taj način ostao bez plasmana, što je kasnije uticalo i na krajni plasman KPA „Bela Crkva“.

KPA „Bela Crkva“ je, kao i prethodnih godina, predstavio svoje aktivnosti i na sajmu turizma u Beogradu, a u okviru štanda Turističke organizacije opštine Bela Crkva .

„Zainteresovanim potencijalnim gostima Bele Crkve predstavili smo naš klub i aktivnosti kroz podvodnu fotografiju i podvodne filmove sa naših jezera, kao i mogućnosti da sami učestvuju u upoznavanju podvodnog sveta naših jezera kroz ronilačku obuku i intro zarone! Veliki broj zaiteresovanih posetilaca na predivnom štandu naše Turističke Organizacije ohrabruje i nagoveštava jednu uspešnu nastupajuću turističku sezonu za naš grad i našem klubu predstavlja čast da smo deo interesovanja budućih turista i turističke ponude u okviru TO opštine Bela Crkva“ – rekao je Dragan Perašević, predsednik Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“.

KPA Bela Crkva Sajam turizma

Slične vesti

Prokomentariši vest