Lepe vesti za Belu Crkvu – počinje rekonstrukcija i asfaltiranje ulica u gradu i naseljenim mestima

asfaltiranje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ posetio je i Belu Crkvu i tom prilikom najavio radove na rekonstrukciji i asfaltiranju ulica i lokalnih puteva. Uz dobru saradnju lokalne samouprave opštine Bela Crkva sa Republičkim i Pokrajinskim institucijama, pripremljeni su projekti i obezbeđena sredstva za asfaltiranje i rekonstrukciju putne infrastrukture na teritoriji opštine Bela Crkva. Prema obećanju predsednika Republike Srbije Aleksandara Vučića, a nakon pripreme tehničke dokumentacije, u utorak 23. aprila kreću prvi radovi na rekonstrukciji putne infrastrukture u našoj opštini.

Radovi će početi u ulici Vojske Jugoslavije, kako je najavljeno 23. aprila. Očekuje se izgradnja kolovoza u delu ulice Vojske Jugoslavije od raskrsnice sa ulicom Žarka Zrenjanina i Beogradskom do raskrsnice sa Njegoševom ulicom. Mašine će raditi i u ulici Vojvođanskih brigada od ulice Vojske Jugoslavije do ulice 1. Oktobra, zatim u Njegoševoj od ulice Nikole Tesle do Vojske Jugoslavije. Posebno treba istaći radove na parternom uređenju ulice Jovana Popovića, koji obuhvataju izvođenje radova na instalaciji vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnju trotoara, ivičnjaka, parking prostora, kolovoza i uređenje zelenih površina.

U naseljenom mestu Kruščica sledi rekonstrukcija ulice Cara Dušana, a posebno su značajni radovi na rekonstrukciji lokalnog puta Jasenovo – Dobričevo u dužini od 6,125 km.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Bela Crkva Marjana Aleksića, opština Bela Crkva postaje jedno veliko gradilište, a u poslednjih 20 godina nije bilo ovako velike investicije u putnu infrastrukturu naše opštine.

„Apelujem na naše sugrađane da pokažu razumevanja zbog zatvaranja za saobraćaj pojedinih ulica zbog izvođenja radova, a o tačnoj satnici i dinamici izvođenja radova, biće obavešteni putem sredstava javnog informisanja. Apelovao bih i na stanovnike ovih ulica da tokom izvođenja radova sklone svoja vozila sa kolovoza i uklone sve što bi moglo ometati radove, kao što je kabasto smeće ili građevinski materijal, a ostale učesnike u saobraćaju da koriste alternativne putne pravce.“ – dodao je Aleksić.

Slične vesti

Prokomentariši vest