Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio Belu Crkvu (VIDEO)

Udovicic-Bela-Crkva-5

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom posete opštini Bela Crkva razgovarao je sa predsednikom opštine Darkom Bogosavljevićem, predsednikom Skupštine opštine Marjanom Aleksićem i sportskim funkcionerima o razvoju sporta, naročito školskog sporta i sportskog turizma, a uručio je i donaciju u sportskoj opremi.

Ministar je posetio Osnovnu školu „Dositej Obradović“ koja je dobila sportske rekvizite u cilju što bolje nastave fizičkog vaspitanja i u cilju što kvalitetnijih treninga mnogobrojnih sportskih klubova koji koriste fiskulturnu salu ove osnovne škole.

U razgovoru Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i predstavnika lokalne samouprave opštine Bela Crkva još jednom je istaknut značaj izgradnje nove sportske sale u dvorištu Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ koja će pre svega značiti aktivnim sportistima, jer će dobiti adekvatno mesto za treniranje, na koje čekaju više decenija, a nova hala omogućiće i održavanje utakmica višeg ranga.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, ukazao ja na značaj razvoja sportskog turizma u belocrkvanskoj opštini, posebno na ciklo turizam i izrazio svoje uverenje u dalje investiranje za razvoj ove oblasti.

Ministar Vanja Udovičić posetio je i fudbalski klub „BAK“ koji ove godine obeležava 100 godina postojanja i rada, i tom prilikom, uručio predstavnicima kluba sportsku opremu.

Mnogobrojni sportisti i sportski radnici došli su na stadion FK „BAK“ kako bi pozdravili ministra Udovičića, koji je ukazao na značaj lokalnog sporta kao najvažnija karike za postizanje rekordnih rezultata u vrhunskom sportu.

Udovicic Bela Crkva 4

Slične vesti

Prokomentariši vest