Obeležen Dan oslobođenja Bele Crkve

Dan oslobođenja Bele Crkve

Svečanim polaganjem venaca na spomenik ruskim vojnicima palim u borbi za oslobođenje Bele Crkve u Ruskom parku i na spomenik žrtvama fašizma u Gradskom parku i ove godine je obeležen 1. Oktobar, Dan oslobođenja Bele Crkve.

Tim povodom vence su položili prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Ivan Starostin, zamenica predsednika opštine Bela Crkva Milica Uljmanski, članovi Društva srpsko-ruskog prijateljstva, predstavnici SUBNOR-a grada Pančevo, SUBNOR-a Bela Crkva, učenici OŠ „Dositej Obradović“ i predstavnici drugih lokalnih udruženja.

„Dozvolite mi da vam u ime gospodina Čepurina, ambasadora Ruske federacije u Beogradu, čestitam ovaj svetli praznik. Pre svega hteo bih da se zahvalim na brižnom odnosu prema spomen-kosturnicama palim borcima za slobodu i prosperitet modernog sveta. Neka buduće generacije znaju istiniti tok događaja onog vremena, uz sećanje na one koji su svoj život dali za slobodu“ – rekao je u svom obraćanju prisutnima prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Ivan Starostin.

Slične vesti

Prokomentariši vest