Peti festival „Lepota različitosti“

Festival Lepota Različitosti

U organizaciji udruženja Češka Beseda Kruščica i Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine  od 14-16.07.2017  održaće se peti po redu internacionalni i multikulturalni  festival „Lepota Različitosti“.

Prema rečima organizatora, ove godine festival proslavlja svoj mali jubilej, pa je i koncepija ovogodišnje manifestacije izmenjena i unapređena, kako bi što veći broj stanovnika opštine Bela Crkva ali i gostiju, odnosno turista koji svoj godišnji odmor provode na našim kupalištima, posetio ovaj festival.

Festival Lepota različitostiS tim u vezi u petak, 14. jula, održaće se defile učesnika centrom grada do gradskog parka, gde će se održati i mini nastup KUD-a, kao i podela flajera uz poziv da svi zainteresovani posete Kruščicu u subotu i nedelju kada je centralni deo manifestacije.

Istog dana, već četvtru godinu za redom, održaće se i koncert duhovne muzike u crkvi svetog Jana Nepomuka u Češkom selu.

U Subotu, 15. jula, u Spomen domu u Kruščici sa početkom u 18:00 sati očekuje se  nastup horova i pevačkih društava, a u  nedelju, 16. jula, u dvorištu OŠ „Sava Munćan“  u Kruščici, veče foklora, nastup KUD-a sa početkom u 17:00 sati.  Novina je ove godine što će u centru sela biti postavljeni štandovi, gde će KUD-ovi nacionalnih manjina imati priliku da predstave kako svoj rad, tako i svoje kulturno nasleđe i običaje koje neguju.

U Etno kući u Kruščici svi gosti imaće priliku da pogledaju izložbu fotografija sa ranijih festivala „Lepota različitosti“.

Pokrovitelji ove manifestacije su Ambasada Republike Češke u Beogradu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Opština Bela Crkva, Nacionalni savet češke nacionalne manjine  i MZ Kruščica.

Program festivala možete pogledati na sledaćem linku

Festival Lepota različitosti

Slične vesti