Pokloni za sve đake prvake na teritoriji naše opštine (VIDEO)

Milica Uljmanski pokloni za djake prvake

Prvog septembra u školske klupe na području opštine Bela Crkva selo je 148 đaka prvaka. Lokalna samouprava opštine Bela Crkva i ove godine obezbedila je za sve đake prvake prigodne poklone, kao i novčanu pomoć za roditelje.

Tim povodom, zamenica predsednika opštine Milica Uljmanski, zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad „8 maj“ Bela Crkva, u sredu, 19. septembra obišla je OŠ „Marko Stojanović“ Vračev Gaj, OŠ „Mihail Sadoveanu“ u Grebencu i OŠ „Đorđe Maletić“ u Jasenovu, kao i područna odeljenja ovih škola. Zamenica predsednika opštine uručila je prvacima đačke torbe, dok su roditelji dobili vaučere u vrednosti od 2.500 dinara za kupovinu školskog pribora i 2.500 dinara za dodatno opremanje đaka prvaka, uz najlepše želje za uspešan početak školovanja.

Ova akcija je nastavljena i u četvrtak, 20. septembra, kada su poklone dobili i prvaci u gradskim školama, odnosno u OŠ „Žarko Zrenjanin- Uča“ i OŠ „Dositej Obradović“. Zamenica predsednika opštine Bela Crkva Milica Uljmanski posetila je prvake u Kusiću u OŠ „Mara Janković“ i u OŠ „Sava Munćan“ u Kruščici.

Prema rečima Zamenice predsednika opštine Milice Uljmanski, ova praksa se pokazala kao dobra i ona će se nastaviti, jer roditeljima na početku školske godine svaka pomoć je dobrodošla, a lokalna samouprava Opštine Bela Crkva brine o najmlađim đacima.

Reakcije roditelja i dece očekivano su dobre. Roditelji uglavnom kažu da će tih 5.000 dinara iskoristiti za kupovinu nedostajućih udžbenika, školskog pribora i opreme za školu. Deca su se posebno obradovala školskim torbama – roze i ljubičaste torbe dobile su devojčice, dok su dečaci dobili plave i zelene sa popularnim motivama iz dečijih bajki i crtanih filmova.

Poslednjih dve godine dosta toga je urađeno na poboljašanju uslova boravka učenika u školama na teritoriji opštine Bela Crkva. Uz sufinansiranje lokalne samouprave opštine Bela Crkva i nadležnih pokrajinskih i republičkih institucija kompletno je renovirana zgrada područnog odeljenja OŠ „Đorđe Maletić“ u Dupljaji, a renoviran je i školski objekat u Dobričevu. Ove godine najveća osnovna škola u belockvanskoj opštini dobila je novo ruho. Naime, urađena je fasada OŠ „Žarko Zrenjanin – Uča“ kao i ugradnja nove stolarije.

Novu školsku godinu OŠ „Dositej Obradović“ započela je lepim vestima. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise i nacionalne manjine odobrena su im sredstva u visini od 4,9 miliona dinara za sanaciju grejanja kako u samom objektu škole tako i u školskoj sali. Takođe, ovaj projekat će se raditi uz sufinansiranje lokalne samouprave opštine Bela Crkva koja je obezbedila dodatnih milion dinara. Od posebnog je značaja realizacija projekta sanacije grejanja u sportskoj sali ove osnovne škole, jer osim učenika za nastavu fizičkog vaspitanja, nju koriste i mnogobrojni belocrkvanski sportski klubovi.

Slične vesti

Prokomentariši vest